Tuesday, February 7, 2017

Čokoladni kolač za koji nećete trebati mikser


Čokoladni kolač za koji nećete trebati mikser




Ovaj izvrsni desert, okusom podsjeća na čokoladni brownie.


Ako niste vješti u pripremi kolača, ne brinite, ovaj kolač može napraviti baš svatko!

Ono što je sjajno je to što se radi u dva sloja, koja, kada se spoje, izgledaju kao da je kolač pečen u čokoladnom umaku (da, znamo, zvuči fantastično). Za još bolji okus ovog predivnog i sočnog deserta, zaslužni su i lješnjaci. Naravno, slobodno možete staviti bademe, orahe ili primjerice kikiriki i dobiti jedan zanimljiv okus.

Ovo je desert koji predlažemo da jedete još topao, s kuglicom nekog dobrog sladoleda, primjerice od kave! 


Sastojci: 

* 150 g glatkog brašna 

* 2/3 šalice kakao praha 

* 3/4 žličice praška za pecivo 

* 3/4 žličice soli 

* 2 jaja 

* 100 g šećera 

* 6 žlica maslaca, rastopljenog 

* 1/2 šalice mlijeka 

* 1 žličica ekstrakta od vanilije

* 1/2 šalice sjeckanih lješnjaka 

* 3/4 šalice smeđeg šećera 

* 1 1/3 šalice zakuhane vode 


Priprema: 

1. Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva.

2. Pomiješati u jednoj posudi brašno, prašak za pecivo, 1/3 šalice kakao praha i sol; u drugoj posudi pomiješati jaja, 100 g šećera, ekstrakt od vanilije, maslac, mlijeko pa pomiješati sa smjesom brašna; miješati dok smjesa ne bude homogena pa dodati lješnjake i sve dobro izmiješati. 

3. Preliti smjesu u maslacem podmazanu posudu za pečenje (oblik kvadrata, veličine 20 x 20 cm) 

4. Pripremiti od preostalog kakao praha, smeđeg šećera i vruće vode čokoladni preljev te ga preliti po smjesi u posudi za pečenje

5. Peći u zagrijanoj pećnici 35 - 40 minuta.




http://gastro.24sata.hr

No comments:

Post a Comment