loading...

Oblatne s Jaffa keksima

 Ukusan kolač s Jaffa keksima i oblatnama koji se zaista brzo priprema, ali i zaista brzo nestaje s tanjura... Svakako provjerite naš slatk...

Sunday, August 20, 2017

Razmažena djeca će zarađivati više od dobre djece kada odrastu

Slikovni rezultat za Razmažena djeca





Ukoliko je vaše dijete razmaženo derište – radujte se, kaže nauka.

Studija je pokazala da takva tvrdoglava djeca postanu uspješni odrasli ljudi

Studija, objavljena u žurnalu “Developmental Psychology“, pratila je 700 djece od uzrasta od devet godina sve do 40-tih.

Naučnici su pratili lične osobine djece, poput vrijednosti u učenju, prkosa i tendencije da krše pravila, kao i rast njihovih plata kako su odrastali.

Utvrđeno je da djeca koja ignoriraju roditelje i krše pravila zarađuju više od dobre djece. Ukoliko je vaše dijete jedno od takvih, imate barem nečemu da se nadate u budućnosti.

Ocat kao lijek

Povezana slika






Jasno je zašto mnogi koriste ocat kao lijek budući da pomaže zaustaviti svrbež nakon uboda insekta, uništava gljivice i bakterije te ublažava opekline. Ujedno pomaže spriječiti upalu uha, učiniti kožu mekšom te smiriti želudac. Otkrijte za što je sve dobar ocat.

Postoji čitav niz tegoba i bolesti zbog čega se ocat kao lijek nalazi na popisu prirodnih lijekova koji će pomoći da se bolje osjećamo. Smatra se učinkovitim oružjem kad su bakterije u pitanju, pa su se u ne tako davnoj prošlosti rane čistile octom, koje je podjednako učinkovito i za gljivične infekcije.

Koliko je dobar za brojne bolesti, isto tako je neophodan za lijepu i zdravu kosu. Nakon što ga se iskoristi prilikom zadnjeg ispiranja ili ako se nanese na kožu, pomoći će ne samo ukloniti i posljednje tragove šampona, regeneratora ili maske nego će ujedno smiriti svrbež vlasišta i smanjiti perut.

Odličan je i za kožu, a posebno za opekline od sunca budući da pruža osvježenje te ublažava upalu uzrokovanu svrbežom.

Upala grla može biti neugodna, a kako bi se što prije riješili ove tegobe, potrebno je isprati grlo kombinacijom octa i tople vode. U čašu tople vode stavite jednu malu žlica octa i dobro promiješate.

Postoji još jedan lijek protiv grlobolje, a sastoji se od jabučnog octa i meda. Treba pomiješati istu količinu octa i meda i dobro promiješati sve dok se med ne rastopi. Domaći sirup trebao bi ubrzo ukloniti kašalj.

Ako niste sigurni kako se riješiti glavobolje, možete pokušati s tradicionalnim pristupom tako što ćete umočiti pak-papir u jabučni ocat te staviti na čelo. Možete pokušati namočiti samo čistu krpu te je zavezati oko glave.

Komarci nisu samo iritantni i dosadni nego i u određenim slučajevima opasni za zdravlje budući da mogu prenijeti pojedine bolesti. Želite li biti sigurni da ćete ubrzo zaboraviti na bol nakon uboda kukca, odlučite se za tradicionalnu medicinu. Dovoljno je malo vode pomiješati s octom te nanijeti na bolno mjesto.

Možete ga staviti i između prstiju te se za kratko vrijeme riješiti atletskog stopala. Iskoristite i domaću verziju jabučnog octa ili bilo koje drugog. Odlučite li se na spremanje domaće varijante lijeka, treba pripaziti da se koristi sterilizirano posuđe zbog bakterija.

Od svih vrsta upravo se najviše ističe jabučni ocat, zbog jabuka bogatih pektinom ili vlaknima koji su odlični za probavu te jabučne kiseline koja se u organizmu veže za magnezij i tako pomaže spriječiti bolove. Odaberite najbolje prirodne proizvode za sebe i svoju obitelj.