loading...

Oblatne s Jaffa keksima

 Ukusan kolač s Jaffa keksima i oblatnama koji se zaista brzo priprema, ali i zaista brzo nestaje s tanjura... Svakako provjerite naš slatk...

Monday, October 23, 2017

Butternut Squash, Apple and Prune



Suitable from 8 months. Prunes are a good source of instant energy, fibre and iron.


Ingredients


100 g 1 medium carrot, peeled and sliced
200 g butternut squash, peeled, deseeded and chopped
50 g 1 small dessert apple, peeled, cored and chopped
10 g prunes, chopped

Method

Put the carrot and squash into a steamer and cook for 5 minutes.
Add the apple and prunes and continue to steam for 10 minutes, until all the ingredients are tender.
Blend with about 2 tablespoons of water from the steamer


Uvođenje dohrane: nekoliko pravila za prve kašice

Slikovni rezultat za Uvođenje dohrane



Pojedine bebe sklonije su alergijama na pojedine sastojke. Kod uvođenja novih namirnica zato je potrebna posebna pažnja.

Kod uvođenje dohrane treba se držati nekoliko pravila:

1. Namirnicu treba uvoditi jednu po jednu: razmak između uvođenja nove hrane treba biti tri do četiri dana. Razlog su alergije i njihovo rano otkrivanje.

2. Nova namirnica uvijek se uvodi u kasnijim jutarnjim satima, obrok s novom namirnicom trebao bi biti drugi obrok u danu tj. obrok nakon mliječnog obroka. Tako se kroz dan može promatrati ako dijete na bilo koji način reagira na voće, povrće ili žitaricu. Kasnije i meso.

3. Novu namirnicu treba uvoditi malo po malo (ne više od 1-3 žličice), a njenu količinu postepeno povećavati. Uvođenje novih namirnica nije obrok pa bi djetetu na početku uz uvođenje trebalo dati i dotadašnji obrok tj. mlijeko.

4. Na početku hrana treba biti usitnjena, treba biti konzistencije paste. Kako dijete raste i kako izbijaju prvi zubići veličina usitnjene hrane treba biti veća kako bi se dijete naučilo žvakati. Pred kraj prve godine dijete već može žvakati kao veliko.

5. U kašice se ne stavljaju se ni sol ni šećer ni začini.

6. Mlijeko je osnovna hrana djeteta, a kašice su dodatak tijekom prve godine. Količina mlijeka koja je djetetu potrebna tijekom prvih godinu dana ovisi o starosti bebe.