loading...

Oblatne s Jaffa keksima

 Ukusan kolač s Jaffa keksima i oblatnama koji se zaista brzo priprema, ali i zaista brzo nestaje s tanjura... Svakako provjerite naš slatk...

Saturday, March 3, 2018

KREMASTA I UKUSNA: Pjenasta čokoladna torta bez pečenja

Pjenasta čokoladna torta


Savršen desert za sve čokoljupce - čokoladna mousse torta bez pečenja s podlogom od keksa i prženih lješnjaka!


Sastojci:

Podloga od keksa:
  • 300 g mljevenog keksa (Čajni kolutići)
  • 100 g prženih, mljevenih lješnjaka
  • 1 žlica kakaa u prahu
  • 180 g maslaca
Čokoladni mousse:
  • 300 g čokolade za kuhanje
  • 100 g maslaca
  • 100 ml vode
  • 6 jaja
  • 3 žlice šećera

Priprema:

U zdjeli pomiješajte mljevene kekse, lješnjake i kakao u prahu. Maslac otopite na laganoj vatri i dodajte ga mješavini od keksa i lješnjaka. Kuhačom sve dobro izmiješajte. Smjesu utisnite na dno kalupa za torte (26-28 cm) i spremite u hladnjak dok pripremate čokoladnu mousse kremu.

Čokoladu i maslac zajedno s vodom zagrijavajte na laganoj vatri dok se ne otope. Posudu s čokoladom i dalje držite na laganoj vatri, pa dodajte jedan po jedan žutanjak i svakog kratko izmiksajte.

Bjelanjke uz postupno dodavanje šećera izmiksajte u čvrsti snijeg.

Čokoladnoj kremi dodajte malo po malo snijega od bjelanjaka i kuhačom lagano miješajte dok ne dobijete glatki, čokoladni mousse.

Mousse ulijte u kalup za torte preko podloge od keksa.

Tortu spremite u hladnjak preko noći kako bi mousse očvrsnuo.

Prije posluživanja tortu po želji ukrasite tučenim slatkim vrhnjem.


slatkisvijet.com

TUŽNA PRIČA JEDNE VLASNICE O SMRTI NJENOG PSA

Foto: Thinkstock


Kristina Jang iz Teksasa objavila je na Fejsbuku srceparajuću poruku u kojoj navodi koje su okolnosti dovele do toga da njen pas Piti Pablo ugine.


Jangova navodi da su tog kobnog 19. februara njen partner i ona sasvim normalno krenuli na posao. 
  • "Kad sam poljubila svog psa, nisam ni slutila da će to biti poslednji put.", rekla je. 
Dok je par bio na poslu, Pablo je u kuhinji pronašao neotvorenu kesicu čipsa, koja je na kraju prouzrokovala gušenje. 
  • "Kada smo se vratili kući, bilo nam je čudno što se nije pojavio na vratima da nas pozdravi, kao što je imao običaj.", objasnila je Jangova.
  • "Zakoračili smo u kuhinju i videli na podu njegovo beživotno telo, sa tom glupom kesicom čipsa oko njegove glave.", dodala je.
Jangova kaže da će njih dvoje zauvek kriviti sebe što su ostavili čips na radnoj površini. 
  • "Prvo je pojeo sav čips, ali se onda, naravno, vratio po mrvice. Pošto unutra više nije bilo ničega, gurao je glavu sve dublje. Svaki naredni put kesa bi se zbog udisanja sve više stezala. Sve dok više nije mogao da diše.", napisala je. 
Jangova kaže da je Pablo bio pametan pas, i da joj nije jasno zašto nije skinuo kesu sa glave šapama.

Nakon malog istraživanja, otkrila je da je to zapravo vrlo čest uzrok smrti kućnih ljubimaca. 
  • "Šokantno je koliko se često dešava. Svake nedelje samo na području SAD prijavi se tri do pet gušenja, a u 42 odsto slučajeva, gušenje se događa kada je vlasnik u drugoj prostoriji.", piše Jangova. 
Potrebno je samo tri minuta da se nivo kiseonika u krvi životinje spusti na smrtonosan nivo. 
  • "S obzirom na to da se ovo dešava tako često, iznenađuje me nedostatak svesti o ovom problemu. Nadam se da će drugi vlasnici pasa naučiti nešto iz ove tužne priče, i da će takođe upozoriti druge vlasnike pasa na istu stvar. Živite sa svojim ljubimcem svaki dan kao da je poslednji.", zaključila je. 
Životinje su vrlo radoznale i sve će učiniti da se dokopaju hrane, pa se vlasnicima savetuje da svu rizičnu ambalažu stave na mesto koje će biti van domašaja njihovog ljubimca, i budu obazrivi tokom šetnje.


b92.net

VIC DANA: Plavuša kod doktora



Dolazi plavuša kod doktora i pita:
• Doktore, za moje kilograme koliko bih trebala da budem visoka?
Doktor će:
• Negde oko 4 metra.
• Eto, ja im kažem niska sam, oni zapeli – debela, pa debela!

DNEVNI HOROSKOP ZA DAN 04.03.2018.



OVAN (21. MART – 20. APRIL)

POSAO: Moguće je da ćete pozitivno iskoristiti ovaj dan i da ćete sklopiti neka poznanstva koja će vam biti korisna za posao.
LJUBAV: Ukoliko vam se dopada osoba rođena u znaku Blizanca, sa njom možete imati zanimljive trenutke.
ZDRAVLJE: Izbegavajte cigarete.


BIK (21. APRIL – 20. MAJ)

POSAO: Vreme je da se pozabavite plaćanjem starih dugova. Osvrt na prošla dešavanja može da vam donese važne pouke.
LJUBAV: Moguće je da tokom današnjeg dana nećete imati preterano važne promene na polju ljubavi.
ZDRAVLJE: Početak dijete vam već daje dobre rezultate.


BLIZANAC (21. MAJ – 20. JUNI)

POSAO: Manji pad koncentracije vas prati danas. Pokušajte da iskoristite dan za odmor i opuštanje, ionako je počeo vikend.
LJUBAV: Moguće je da ste veoma emotivni danas, pa i da će vam se neke važne promene desiti uskoro.
ZDRAVLJE: Preporuka je da više odmarate.


RAK (21. JUNI – 22. JULI)

POSAO: Prilično ste bezbrižni i nemate previše obaveza. Možete da se opustite i da uživate u slobodnom vremenu.
LJUBAV: Dopada vam se neka osoba koja je malo mlađa od vas. Moguće je da ćete uspeti da ostvarite dobru komunikaciju.
ZDRAVLJE: Moguća je nesanica.


LAV (23. JULI – 22. AVGUST)

POSAO: Vaši saradnici će vam pokazati da su uz vas i da vam mogu pružiti pomoć u svakoj situaciji.
LJUBAV: Lako sklapate nova poznanstva i privlačite pažnju na sebe. Možete imati brojne prilike za flert i emotivne promene.
ZDRAVLJE: Nisu naglašeni problemi na ovom polju.


DEVICA (23. AVGUST – 22. SEPTEMBAR)

POSAO: Na ovom polju ćete osetiti veliko olakšanje. Dobre vesti dolaze do vas i konačno ćete uspeti malo da predahnete!
LJUBAV: Možete da očekujete zanimljivu situaciju sa emotivnim partnerom. Preporučuje vam se zajednički izlazak.
ZDRAVLJE: Prijala bi vam masaža.


VAGA (23. SEPTEMBAR – 22. OKTOBAR)

POSAO: Imaćete sreće kojim god poslom da se bavite. Danas ćete veoma lako ostvariti neke svoje planove.
LJUBAV: Ukoliko ste slobodni, uživate u tome. Prija vam neobavezan flert i komunikacija, ali niste spremni još za vezu.
ZDRAVLJE: Nemate probleme na polju zdravlja.


ŠKORPIJA (23. OKTOBAR – 22. NOVEMBAR)

POSAO: Očekuje vas manje poboljšanje finansija. Ne biste trebali da imate veće brige na poslovnom polju.
LJUBAV: Osećate se jako dobro pored svog partnera. Kada ste u njegovom zagrljaju, potpuno ste opušteni i rasterećeni.
ZDRAVLJE: Imate sasvim dovoljno energije.


STRELAC (23. NOVEMBAR – 21. DECEMBAR)

POSAO: Oslanjate se na svog poslovnog partnera koji će vam pokazati da možete imati puno poverenje u njega.
LJUBAV: Voljena osoba se trudi da vam ugodi i da vam ulepša dan. Možete da očekujete veoma lepe trenutke na ovom planu.
ZDRAVLJE: Brinite o svojoj suvoj koži.


JARAC (22. DECEMBAR – 19. JANUAR)

POSAO: Očekuje vas dosta poslovnih obaveza, ali sve možete nekako lagano završiti. Ne očekuju vas problemi i komplikacije na ovom polju.
LJUBAV: Moguće je zanimljivo poznanstvo sa osobom koja na neki način brine o drugima.
ZDRAVLJE: Dobro se osećate.


VODOLIJA (20. JANUAR – 19. FEBRUAR)

POSAO: Pred vama je mogućnost da se sasvim opustite i da uživate. Ne biste trebali da imate previše obaveza ili opterećenja.
LJUBAV: Ukoliko ste slobodni, dolazi vam novo poznanstvo! Bliži vam se prilika da se iskreno i srećno zaljubite!
ZDRAVLJE: Odlično ste raspoloženi!


RIBE (20. FEBRUAR – 20. MART)

POSAO: Možete da očekujete da će vam se na polju privatnog posla pokrenuti neka važna dešavanja.
LJUBAV: Možete da očekujete poboljšanje odnosa sa voljenom osobom. Kao da vam komunikacija postaje bolja i opuštenija.
ZDRAVLJE: Povedite računa o stomaku.

BRZO, UKUSNO I ZDRAVO: Obrok salata od piletine i krumpira

Obrok salata od piletine i krumpira


Piletina i krumpir čine okosnicu ove salate, a uz njih su tu još i prženi šampinjoni, kukuruz i kremasti dresing!


Sastojci:

  • 3 veća krumpira
  • 200 g kukuruza šećerca
  • 400 g pilećeg bijelog mesa
  • 200 g šampinjona
  • 100 ml majoneze
  • 100 ml kiselog vrhnja
  • sol
  • malo limunovog soka
  • papar
  • peršin


Priprema:

Krumpir (oko 300-400 g) skuhati u ljusci, zatim ohladiti, oguliti, pa izrezati na kocke.

Pileće bijelo meso narezati na kocke, pa zatim kratko propržiti.

Šampinjona izrezati na listiće, pa propržiti na masnoći na kojoj se pržilo pileće meso.

Pomiješati krumpir, prženu piletinu, šampinjone i kukuruz šećerac (iz konzerve ili svježi kuhan kukuruz).

Zatim preliti dresingom koji se priprema tako što se pomiješa majoneza, kiselo vrhnje, limunov sok, sol i papar.

Na kraju još salatu pospete sitno sjeckanim listom peršina i vaše jelo je gotovo!


U receptu su količine za 4 osobe.


brzirecepti.info