loading...

Oblatne s Jaffa keksima

 Ukusan kolač s Jaffa keksima i oblatnama koji se zaista brzo priprema, ali i zaista brzo nestaje s tanjura... Svakako provjerite naš slatk...

Friday, September 8, 2017

Kolač sa bananama i keksom koji se ne peče



Sastojci:


250 grama keksa (po želji)
125 grama putera
3 kašike kokosa
2 zrele banane
250 grama krem sira
3 kašike kakaa
sok od 1 mandarine (može i limuna ili narandže)
ukras po želji

Priprema:

1. Sameljite keks. Otopite maslac, pomiješajte ga sa keksom, i kokosom. Stisnite u kalup.
2 Zajedno pomiješajte banane i krem sir, pa dodajte kakao i sok.
3. Mješavinu raspodijelite po keksu. Stavite kolač u fridžider i ostavite pola sata da se stisne.
4. Kolač dekorišite po želji - topljenom čokoladom ili voćem. Priprema traje pet minuta. 

Bolovati od bolesti štitnjače


Povezana slika




U daljnjem tekstu prenosimo pismo čitateljice koja je podijelila svoja iskustva u životu s nepravilnim radom štitne žlijezde.

“Nevidljiva, podmukla bolest koja se prikrada danima, sedmicama, mjesecima i godinama. To je, ukratko, najbolji opis bilo koje od bolesti štitnjače.

Jednom kad ste ušli u taj začarani krug i posvađali se sa svojom prijateljicom iz ranog djetinjstva, teško je krenuti prema natrag. Moguće, ali teško. Odnosno, imate li neku od autoimunih bolesti štitnjače, poput Hashimota ili Gravesa, stvar se neće poboljšavati. Samo pogoršavati.

O da, bit će tu boljih i lošijih dana, onih u kojima ćete se ponadati da ste našli zajednički jezik i onih u kojima ćete proklinjati malenu žlijezdu za velike probleme.
U čemu je problem? U svemu. I evo zašto.

Bolest štitnjače se ne mora uvijek iskazati na testu hormona iz krvi. Ne moraju se vidjeti antitijela kojima se dokazuje postojanje autoimune bolesti godinama nakon što je bolest započela razaranje štitnjače. Iz dana u dan, pacijent osjeća simptome, ali oni su toliko različiti, toliko disperzirani po tijelu, da ih je teško povezati samo s jednim organom.

Dakle, bolest štitnjače može dovesti do nesanice, ali i prevelike potrebe za snom. Može dati višak energije, ali i posvemašnju iscrpljenost, Može uzrokovati bolove u mišićima, kostima, zglobovima, a može i sve to zajedno. Može uzrokovati nedostatak koncentracije, zaboravljivost. Može dati posve pokvarenu regulaciju temperature- dok je svima u prostoriji u redu, osoba s problemima štitnjače preznojava se ili drhće od hladnoće. O da. Tu je i slavni tremor, drhtavica ruku, isto štitnjača. Ujutro, podbuhlo lice, otečene noge, kapci, lice – evo i tu problem sa štitnjačom. Ne možete udahnuti do kraja? Možda isto štitnjača. Nerijetko oboljeli od štitnjače završe i na psihijatrijskim odjelima. Depresija, panični napadi, nenadani izljevi nekontroliranog bijesa? Evo oboljele štitnjače u akciji.
Potom, opadanje kose, pa možda čak i alopecija, one neugodne rupe na glavi bez ijedne dlake, i to je štitnjača. Suha koža, kosa, spor rast, lomljivi nokti, nečist ten… Samo pitajte. Sve je to moguće štitnjača.

Oscilacije na težini? Ubrzan metabolizam u kojemu jedeš enormne količine hrane, a ne debljaš se? Štitnjača. I obrnuto. Usporen metabolizam u kojem se debljaš od pola case vode i pogleda na hranu? Štitnjača.

Lupanje srca? Nepravilan rad srca? Štitnjača.
Nedostatak zanimanja za seksualni život? Štitnjača.
Popis je dug, neodređen i praktično beskonačan. Visok kolesterol, poremećeni lipidni status, loši jetreni enzimi, slabo korištenje mikroelemenata, problem sa zubima, desnima, osipi, kožne alergije, spontani pobačaji… sve je to potencijalno štitnjača.

Nakon posjeta liječničkim ordinacijama, malo je vjerojatno da će to odmah prvi liječnik shvatiti. Jer su simptomi brojni, neodređeni i vezani za mnoge organe. A neprijateljica čuči u vratu i rijetko kad i zaboli, kamo li da daje naslutiti da sve to dolazi ravno od nje.

I tako oboljeli od štitnjače lutaju po zdravstvenom sustavu, kumeći i moleći liječnike za pomoć. U toj hrpi posjeta najvjerojatnije će slijediti hrpa bespotrebnih lijekova. Analgetici za bol, sedativi za smirenje, antidepresivi za depresiju, beta blokatori za srce, diuretici za otečenost, antireumatici za bolove u kostima.

U okolini oboljeloga još je manje razumijevanja. Najčešće se čuje da je normalno da metabolizam usporava ili, pak, pojedi nešto, pogledaj kako si mršava, sigurno ništa ne jedeš. Čut ćete i da je normalno da više nemaš toliko energije kao kad si u 20-tim. Onda rečenice poput :”Svi imaju loš dan”. Potom, “Prestani jaukati, pretvaraš se u Jeremiju”. Onda, “ Daj se malo bavi sportom, to je zato sto previse sjediš”.
Od tuda pa preko bezbrojnih obilazaka liječnika samo je korak do toga da oboljeloga od bolesti štitnjače proglase hipohondrom. Ili, iza leđa, luđakom.

I, nažalost, jedini koji sve ovo mogu razumjeti su oni koji i sami muku muče s malom žlijezdom za velike problem.”

RADNI I BORAVIŠNI PAPIRI, DOBAR POSAO I SMJEŠTAJ


Slikovni rezultat za RADNA DOKUMENTACIJA za njemačku



RADNA DOKUMENTACIJA, DOBRO PLAĆEN POSAO, SMJEŠTAJ - NJEMAČKA - FORTUNA PERSONAL


Fortuna Personal u mogućnosti je ponuditi uslugu bezbrižnog smještaja prilikom odlaska u zapadnu Europu bez stresa, prethodno sve pripremimo da Vas dočeka uređen smještaj, , uređujemo najam soba, kuća stanova, isto tako i kupnju po želji, namješteno ili nenamješteno, po želji, svima onima koji se poslovno premještaju raditi u Njemačku, Švicarsku, Austriju zemlje Skandinavije, Engleske, smještaj od Soba za jednu osobu ili Par ili za Obitelji, ili Firme
Za sve informacije obratite se na naše brojeve telefone, smještaj rješavamo expedtivno i isto tako možemo ponuditi svoje objekte za osobe koje se nalaze u većim gradovima, Hamburgu, Berlinu, Stuttgartu, Frankfurtu, Munchenu, Dresdenu, Beču, Salzburgu, Zurichu itd..

Info office:
slobodno se javite na našu email adresu (24 sata tu je za Vas)
immobilien.fortuna@gmail.com
ili na naše brojeve telefona
004915781867154
00385995662597

www.fortunapersonal.com