BISKVIT
3 jogurta
270 g glatkog brašna
220 g šećera
100 ml ulja
25 g kakaa
2 žličice sode bikarbone
KREMA
150 g maslaca
170 g čokolade sa visokim udjelom kakaa
100 g šećera
120 ml mlijeka
Priprema biskvita
* Pomiješajte brašno sa sodom bikarbonom.
* U posudi električnim mikserom umutite jogurt, šećer, ulje i kakao.
* Dodajte brašno i nastavite mutiti.
* Lim za pečenje (20×30 cm) obložite pek papirom.
* Dobivenu smjesu izlijte u pripremljeni lim i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C oko 20 minuta.
* Biskvit nakon pečenja ostavite da se ohladi.
Priprema kreme
* Maslac rastopite na pari i maknite sa vatre.
* U maslac dodajte komadiće čokolade, šećer i mlijeko.
* Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
* Ohlađeni biskvit prelijte čokoladnom kremom i ostavite da se stisne nekoliko sati u frižideru prije serviranja.