loading...

Oblatne s Jaffa keksima

 Ukusan kolač s Jaffa keksima i oblatnama koji se zaista brzo priprema, ali i zaista brzo nestaje s tanjura... Svakako provjerite naš slatk...

Friday, October 20, 2017

Starica iz AUSTRIJE se zaljubila u Balkanca koji je mlađi 20 godina: Prava drama nastala je kad mu je pozajmila pare!


Slikovni rezultat za starica i mladi ljubavnik





Starica (75) iz Austrije posudila je 140.000 eura svom 20 godina mlađem ljubavniku iz Albanije kako bi riješio “zdravstvene probleme” i za kupovinu nekretnine.

55-godišnji Albanac joj nije rekao da je oženjen i da ima dug, ali je obećao da će vratiti novce.

Tužilaštvo za kriminal kaznilo je 55-godišnjaka sa 15 godina uslovnog zatvora, zbog zloupotrebe povjerenja. Utvrđeno je da je i ranije učinio neke prevare.

On je prevario penzionerku govoreći joj da namjerava kupiti nekretninu po povoljnoj cijeni i da je može prodati skuplje.

Na sudu je priznao kako joj duguje 140.000 eura, a kazna koja je izrečena još uvijek nije pravosnažna.

Zidare i tesare Munchen (m/ž) 5 izvršitelja : Plata od 2000 do 3000 eura

Povezana slika



Mjesto:

Njemačka / munchen

Vrsta zaposlenja: Stalni radni odnos

Radno vrijeme: Puno radno vrijeme

Dodatne informacije: Radno mjesto zahtjeva menadžerska znanja i vještine

O poslodavcu: + 385977236292 zvati

Opis radnog mjesta: klasično zidanje

Broj izvršitelja: Zapošljavamo 5 izvršitelja.


Dodatne pogodnosti:

smjestaj osiguran prevoz od stana do radilista
satnice od 10e-14e hitno početak rada odmah
mogu i bih ALI MAJSTORI

Rok prijave: 05.11.2017.

Ako vaša štitnjača ne funkcionira pravilno - ne funkcionirate ni vi!

Slikovni rezultat za Ako vaša štitnjača ne funkcionira




Bolesti štitnjače uzrokuju značajne poremećaje zdravstvenog stanja, česte su i utječu na svakodnevi život, a često su udružene i s drugim bolestima. Prema procjenama Svjetske zdravstvene organizacije, u svijetu je dvije milijarde oboljelih od nekog poremećaja štitnjače, a od toga njih 20 posto stanovnici su Europe.

Američko udruženje kliničkih endokrinologa (AACE) svake godine u siječnju obilježava „Mjesec svjesnosti o štitnjači" s ciljem podizanja svijesti o potrebi preventivnog pregleda i ranog otkrivanja bolesti štitnjače kako bi se izbjegle neugodne tegobe i opasne komplikacije.

Bolesti štitnjače utječu na svakodnevni život i aktivnosti pojedinca

Štitna žlijezda (štitnjača, tiroidna žlijezda) jedna je od najvećih endokrinih žlijezda u našem tijelu. Problemi sa štitnjačom mogu biti od malih povećanja štitnjače, koji ne zahtijevaju tretman, pa sve do po život opasnih tumora. Broj oboljelih od bolesti štitne žlijezde godinama kontinuirano raste. Štitna žlijezda putem hormona koje proizvodi utječe na gotovo sve metaboličke procese u tijelu.

Čimbenici koji dovode do bolesti štitnjače su loša prehrana, stres, genetika, trudnoća i menopauza. Od svih bolesti štitnjače češće obolijevaju žene pa se tako hipertireoza javlja kod gotovo dva posto žena, češće u dobi od 20 do 40 godina života. Reakcije na hormone štitne žlijezde koji kontroliraju metabolizam organizma se mogu smanjiti i s godinama te uz gubitak mišićnog tkiva, dolazi do usporavanja bazalnog metabolizma. Ako starije osobe vježbanjem ne povećavaju ili održavaju mišićnu masu, mogu postati podložni rastu masti u tijelu.

Edukacija, preventiva i rana dijagnostika su najvažnije

Naučite kako sami možete pregledati štitnjaču, saznajte kako su stres i prehrana povezani s ovom žlijezdom, koju nazivaju energetskom centralom organizma, potražite savjet liječnika ili pođite na pregled. Naime, ako vaša štitnjača ne funkcionira pravilno - ne funkcionirate ni vi!

Upute za samopregled - pogled u ogledalo otkriva stanje štitnjače

1. Držite ogledalo tako da vidite područje Adamove jabučice. Pazite da određujući poziciju žlijezde ne pomiješate pomicanje Adamove jabučice s oteklinom.
2. Usredotočite se na navedeno područje i zabacite glavu. Uzmite gutljaj vode i progutajte ga te promatrajte pojavljuje li se oteklina.
3. Ako niste sigurni, ponovite postupak s vodom.

Promijenite stil života

Uravnotežena prehrana treba biti bogata voćem, povrćem, ribom, cjelovitim žitaricama, peradi, mahunarkama i grahoricama. Prilagodite se potrebama svog organizma, jer se one razlikuju od pojedinca do pojedinca i s vremenom se mogu promijeniti.

Namirnice koje biste trebali uključiti u svoju prehranu, a ujedno pogoduju funkciji štitnjače su: mrkva, špinat, marelice, šparoge, maslinovo ulje, avokado, sjemenke suncokreta, cjelovite žitarice, banane i riblje ulje. Ako pušite – pokušajte postupno smanjiti broj cigareta u danu, a preporuka je prestanak pušenja.

Povećajte unos vode - slab rad štitnjače direktno utječe na metabolizam, a za povećanje metaboličkih procesa potrebno je dnevno konzumirati najmanje 8 do 12 čaša vode.

Budite redovito aktivni jer je tjelesna aktivnost posebno važna ako patite od hipotireoze. Vježbanje je neophodno za ubrzavanje metabolizma i pomoć pri mršavljenju. Preporuča se 30 do 45 minuta dnevno tjelovježbe. Ukoliko se već redovito bavite nekom fizičkom aktivnosti, povećajte aktivnosti za samo deset minuta dnevno i rezultati neće izostati.

Stres je glavni faktor koji pridonosi razvoju bolesti štitnjače. Dugotrajna izloženost ubrzanom tempu života i negativnim stresnim situacijama može dovesti do sindroma sagorijevanja. Jedan od najboljih načina redukcije stresa je redovita primjena tjelesne aktivnosti i adekvatnih vježbi opuštanja.

MAMA HEROJ: Njene dojke daju 2 litra mleka nedeljno, a ona ih donira drugima majkama (FOTO)

Doniranje mleka


Ne mogu da zamislim da moje mleko propada.

Prirodno mleko iz dojki dragoceno je za razvoj novorođenčadi, a toga je naročito svesna 24-godišnja Step Brinkvort iz Australije, majka dvoje dece, koja donira višak svog mleka majkama koje ga nemaju dovoljno.


Step živi u Kanberi, i svake nedelje proizvede 2 litra mleka, a donacije organizuje putem grupa na Fejsbuku. 

- Vrlo sam srećna što mogu da ponudim prirodno mleko, koje jača imunitet, onima kojima je potrebno. Donirala sam drugarici koja živi u Sidneju i koja je putovala svaki dan oko tri sata do mene da bi preuzimala mleko. Ne mogu da zamislim da se višak mleka uludo prosipa, a sve ovo, uključujući izmazanje, čišćenje boca i skladištenje oduzima mi oko pola sata dnevno - izjavila je Step za Daily Mail.









Djevojka je raskomadala svoj stari grudnjak i napravila nešto što će svaka žena poželjeti da ima! Trik je zlata vrijedan! (VIDEO)

Slikovni rezultat za djevojka je raskomadala svoj stari grudnjak i napravila



Youtuberka po imenu Ray Lee snima jako korisne video snimke, tu su pretežno tutorijali u kojem ima dosta odličnih savjeta, ali pokazuje i trikove u raznim životnim oblastima. U nastavku možete polgedati kako ona od svoj starog grudnjaka napravi grudnjak koji ćete moći noisiti ispod neke vaše haljine bez leđa. U nastavku vam ostavljamo ovaj korisni snimak da se i sami uvjerite u ovo remek djelo.