loading...

Oblatne s Jaffa keksima

 Ukusan kolač s Jaffa keksima i oblatnama koji se zaista brzo priprema, ali i zaista brzo nestaje s tanjura... Svakako provjerite naš slatk...

Sunday, October 8, 2017

Kašica od kukuruznog griza i povrća





Od svih žitarica kukuruzni griz i riža najbolji su izbor za početak dohrane jer ne sadrže gluten.


Sastojci

1žlica kukuruznog griza
1 dcl vode

Priprema

1.U vrelu vodu ubacite žlicu kukuruznog griza i kuhajte uz neprestano miješanje dok se ne zgusne. Dok se kukuruzna krupica kuha oko 20-ak minuta, kukuruznom grizu je dovoljno i upola kraće kuhanje.

2.Kada je kuhano, maknite sa vatre i pustite da se lagano hladi.

3.Kada je kukuruzni griz topao, po želji dodajte izdojenog mlijeka ili adaptirane formule za bolji okus.

4.Po želji možete u ovu vrstu kašice dodati i neko miksano povrće koje je vaše dijete već prihvatilo u prethodnom periodu dohrane.

Chicken, corn and avocado

Slikovni rezultat za Chicken, corn and avocado


Favourite flavours all come together to create a delicious dinner in puree form. Finely grated chicken, rather than smooth puree, introduces a little texture.

Ingredients:


* 1 small piece of chicken breast or thigh, around 50-100g
* 1 cob of sweet corn
* 1 avocado
* 1 tsp water (or breastmilk or formula)

Method:

1. Tear off the husks of corn and place into a pan of boiling water. Boil until soft - around 10 minutes.
2.  Meanwhile, heat a little olive oil in a frying pan and cook the chicken until cooked through.
3.  Remove corn from water and cut kernels from the cob once cooled.
4.  Cut and deseed avocado and scoop out the flesh.
5.  Place avocado and cooked corn kernels into a blender with a teaspoon of water and blend until smooth. Add more water if needed to get a creamy consistency. Breastmilk or formula could also be used for a creamier taste.
6. Use a fine grater to grate the chicken over the top of the puree. Stir to combine and serve.


*Up until recently it was advised to wait until baby is 12 months old before introducing corn due to the potential for allergies. Happily, this advice has changed and babies as young as six-months old can enjoy sweet corn pureed - a great veggie to mix with chicken and other veggies like carrot, sweet potato or pumpkin.

*If your child has a history of ezcmea, asthma or other food allergies, ask your doctor first. Don’t feed whole kernels until around they’re around one year old. Look for signs of an allergic reaction - rash around the mouth area, swelling of the tongue, lips or face, a rash, vomiting or diarrhoea.

*Can be frozen for up to four weeks.

Mac and Cheese with Roasted Tomatoes ( 12-18 months )

Mac and Cheese with Roasted Tomatoes Recipe



Introduce baby to this comfort food classic that the whole family will love as a main dish or side. Plenty of milk and cheese make it a great source of bone-building calcium. Feel free to use a mild cheddar, if you'd like.


For baby:
•   Omit black pepper.
•   Serve spoonfuls in a small bowl.
•   Cut the tomatoes and macaroni, if needed, into bite-sized pieces.

Balea proizvodi koji su me oduševili


Babilaž: Balea proizvodi koji su me oduševili




Kvalitetna i cjenovno pristupačna kozmetika

Svi mi volimo kvalitetnu i pristupačnu, odnosno cjenovno povoljnu kozmetiku. Na današnjem je tržištu već uistinu puno brendova koji po relativno jeftinim cjenama nude dobre i kvalitetne proizvode. Jedan od takvih brendova je i Balea, čije proizvode i sama ponekad volim uvrstiti u svoju beauty rutinu.

Baleine proizvode volim jer su pristupačni i uglavnom mi odgovaraju. Ono što me uvijek privuče kod njihovih proizvoda su cijene i slatke ambalaže koje je nemoguće ignorirati. Nemali broj puta sam neke od njihovih proizvoda kupila zapravo samo radi slatke ambalaže.

Inače ne koristim puno Baleinih proizvoda, no nedavno sam si kupila 3 njihova proizvoda koja su me istinski oduševila, a svoje sam iskustvo odlučila podijeliti s vama.

O kojim je točno proizvodima riječ, pročitajte u nastavku...


Balea losion za ruke – pitaja i kokos

Tražila sam si neku kremu za ruke u dm-u i onda mi je pogled privuklo ovo preslatko Baleino pakiranje roze boje s oslikanim plamencima i kokosom. Kad sam još osjetila miris i vidjela da je cijena oko 1,50 eura , to je bilo to.



Dakle, osim ambalaže oduševio me miris kokosa, a i kremica je vrlo praktična za torbu jer ne zauzima puno mjesta (što je meni bitno jer su mi torbe uvijek pune svega i svačega). Tekstura kreme je dosta tekuća i jako se brzo upija, a miris dosta dugo ostaje na koži. Lagana je i hidratantna, po mom mišljenju savršena je za ljetne dane jer nije nimalo masna. Meni je sasvim dovoljna za njegu ruku jer sada tijekom ljeta nemam problema sa suhoćom kože.

Jedina zamjerka je to što prilikom istiskivanja kremice ponekad može iscuriti malo previše proizvoda, ako niste dovoljno pažljivi. Mislim da je osim ovog mirisa dostupan još jedan, u ambalaži narančaste boje ali nisam sigurna o kojim je sastojcima točno riječ. Sve u svemu, mene je ovaj losion za ruke baš ugodno iznenadio, a ako volite miris kokosa, bez sumnje ćete ga obožavati!


Balea pjena za tuširanje - Sweet Cake

S mirisom torte od sira s jagodanama. Za sve tipove kože.

Za Baleine pjene za tuširanje zacijelo ste već čuli, a mene su privukle čim sam ih prvi put ugledala u dm-u. Također su dostupne u dvije varijante: naranča i vanilija te sweet cake. Ja sam isprobala obje, a trenutno posjedujem ovu drugu. Pjene za tuširanje ne koristim svakodnevno, već svaki drugi-treći dan, odnosno prilikom brijanja. Umjesto klasične pjene za brijanje, koristim ovu tako da ne moram koristiti dva različita proizvoda. Nije toliko gusta kao klasične pjene za brijanje (jer ona to ustvari i nije), ali meni koristi i u te svrhe. Ima jako fin miris, a koža nakon korištenja bude nježna i mekana. Ambalaža je vrlo funkcionalna i proizvod izlazi baš u obliku pjene te se lako nanosi. A miris...Božanstven, kao i kod svih ostalih Balea proizvoda.




 Balea njegujući i hidratantni serum za tijelo - ulje kamelije i cvijet indijske smokve

Šećer na kraju je Balein serum za tijelo koji me od svih spomenutih proizvoda najviše oduševio. Kod ovog me proizvoda nije privukla ambalaža, već sam pročitala negdje pozitivnu recenziju o njemu pa sam ga i sama odlučila isprobati. Cijena za 200 ml je smiješnih 2 eura, iako proizvod, po mom mišljenju, vrijedi puno više. Dakle riječ je o serumu za tijelo koji se nanosi nakon tuširanja, a razlika između klasičnog losiona za tijelo i ovog seruma je to što je serum dosta rjeđe teksture i puno se brže upija u kožu od klasičnih losiona ili mlijeka za tijelo.