loading...

Oblatne s Jaffa keksima

 Ukusan kolač s Jaffa keksima i oblatnama koji se zaista brzo priprema, ali i zaista brzo nestaje s tanjura... Svakako provjerite naš slatk...

Thursday, September 7, 2017

PRIJE 10-AK DANA SAM PRVI PUT SPAVALA SA MUSKARCEM I .....




Prije 10-ak dana sam prvi put spavala sa muskarcem, samo za jednu noc, bez ikakvih obaveza i ne

kajem se! voljela sam prije,imam sve u zivotu,finansijski sam obezbijedjena i mogu da imam skoro

svakog muskarca kojem pogled uputim. A ovaj moj mali djavo mi je pomutio sve, ne znam sta mi je

imam simptome zaljubljenosti ali ne mogu da shvatim da je to moguce samo za jednu noc osjetiti. Tu

noc sam osjetila i sa njegove strane mnogo vise od samo jedne noci,cak me je sutradan i nasao a tu

noc sam se kladila sa njim da me vise nikada nece vidjeti. Nesto vise izmedju nas je nemoguce

zivimo u razlicitim gradovima, i on ima vjerovatno milion djevojaka. Odlucila sam da pobjegnem od

svega i evo me na odmoru u Grckoj sjedim i pisem ispovijest 🙁 Ali kada sve uzmem u obzir ne

kajem se,mogu samo da pamtim ovo i da cekam da prodje,vidim ga u svemu i nijednog drugog ne

mogu da pogledam. Osjecam se uzasno i divno u isto vrijeme i ne znam nista osim toga da sam

spremna sa tim malim djavolom ponovo da gorim u tom paklu. :/

3 brza, ukusna i jeftina jela za najlepši porodični ručak: Slasno i nezaboravno! (FOTO)






Muka svake domaćice vezana za dan kada će cela porodica biti na okupu ili kada joj se gosti najave, jeste koja jela da pripremi.

Tada svaka žena želi da ponudi nešto ukusno, ali ne previše skupo i zahtevno za pripremu, ali ipak najviše vremena provede mozgajući kakvo predjelo, ručak i dezert da pripremi.

Mislite da je ne postoji hrana sve ove tri osobine? Varate se! Donosimo vam tri brzinska recepta za izvrstan doručak, ručak i savršen dezert, koji će učiniti da se svi dive vašem kulinarskom umeću!


Predjelo ili doručak

Kapkejk sa jajetom na oko je idealan izbor! Ukus ovih slanih mafina je fantastičan, a priprema ne može biti jednostavnija! Umutite 4 jaja i uz lagano mešanje dodajte 2 dl kiselog mleka, 1 dl ulja i 18 kašika brašna prethodno izmešanih sa praškom za pecivo. Dodajte 200 g seckane slanine za neodoljiv miris i ukus, sipajte u kalupe za mafine i pecite 30-35 minuta, na 180 stepeni. Pred kraj pečenja, razbijte po jedno jaje na svaki mafin i zapecite još nekoliko minuta. Uživajte!




Glavno jelo

Da biste napravi ukusno, hranljivo i bogato jelo, nije vam potrebno mnogo novca! U sezoni kiselog kupusa potrebno vam je samo još nekoliko sastojaka i oduševićete goste i ukućane odličnim glavnim jelom, kojim dominiraju sočne kobasice!

Sastojci: 24 tanke kobasice (po 20 g), 1 kašika putera, 700 g oceđenog kiselog kupusa, 2 lista lovora i 1 kašika kima u zrnu.

Priprema: Kašiku putera zagrejte u dubljem tiganju, pa ispržite kobasice. Povremeno okrećite da ne bi zagorele. Kiseli kupus ocedite i stavite ga da se kuva 12 minuta sa malo vode, listovima lovora i kimom. Izvadite lovor, pa kupus rasporedite po tanjirima. Na svaki tanjir rasporedite po 6 kobasica i poslužite uz crni hleb, a po želji i sa malo peršuna i ruzmarina.



Dezert

Budite uvereni da se nijedan gost nikada neće uvrediti ako mu kao poslasticu poslužite slasne palačinke, a naročito ako su punjene finim kremom i čokoladnim bananicama!

Pripemite fil: 800 ml mleka zagrejte do ključanja, a u međuvremenu u 200 ml mleka razmutite 8 kašika šećera i 12 kašika gustina. Dodajte u provrelo mleko i kuvajte nekoliko minuta dok se ne zgusne. Prohladite, pa dodajte 200 g umućenog margarina.

Dobro ohladite, pa namažite palačinke filom, a uz jednu ivicu poređajte čokoladne bananice. Urolajte, a odozgo ukrasite čokoladom rastopljenom u slatkoj pavlaci.

Fini obrok bez ugljikohidrata za "tesanje" linije


Slikovni rezultat za musaka od tikvice i patlidžana





Ako ste na dijeti koja zahtijeva eliminiranje loših ugljikohidrata i škroba iz prehrane, onda će vam se svidjeti ovaj recept za ručak


Nakon musake od patlidžana i tikvica sigurno nećete ostati gladni, a istodobno ćete svoju prehranu nadopuniti ukusnim obrokom koji pomaže pri mršavljenju. U nastavku pročitajte kako se sprema recept:

1. Narežite 2 patlidžana na kriške, uzdužno ili poprečno. Ostavite ih 30 minuta u zasoljenoj vodi kako bi iz njih izašla gorčina.

2. Za to vrijeme skuhajte klasični bolonjez umak.

3. Narežite 2 tikvice (način rezanja također po želji) pa ih kratko posušite na tavi.

4. Patlidžane namažite maslinovim uljem, stavite na pleh i pecite u pećnici 20 minuta.

5. U drugu posudu za pečenje posložite red patlidžana, pola umaka, zatim red patlidžana, drugu polovicu umaka i naposljetku sve završite još jednim redom patlidžana.

6. Prelijte musaku mješavinom grčkog jogurta i jaja (npr. 2 dcl jogurta i 2 jaja) pa stavite u pećnicu na pečenje. Nakon 15 minuta izvadite musaku van, pospite je ribanom mozzarelom, vratite u pećnicu i pecite još 15 minuta.