loading...

Oblatne s Jaffa keksima

 Ukusan kolač s Jaffa keksima i oblatnama koji se zaista brzo priprema, ali i zaista brzo nestaje s tanjura... Svakako provjerite naš slatk...

Monday, August 21, 2017

Bez cenzure: 3 "pravila" koja mora znati svaka buduća mama

Slikovni rezultat za buduća mama






Život žene nakon rođenja djeteta potpuno se mijenja. I dok su neke promjene zanimljive i uzbudljive, druge mogu biti poprilično naporne i stresne za novopečenu majku. Donosimo 3 stvari o kojima se ne priča, a koje bi trebala znati svaka trudnica i buduća majka


1. Ne morate odmah ne osjetite vezu s djetetom
Ljubav na prvi pogled između majke i tek rođenog djeteta postoji, ali nije toliko česta koliko se o tome priča. Iako će s vremenom veza postati vrlo snažna, to ne znači da će se ona pojaviti na prvi pogled.

Novopečene majke nakon poroda su često iscrpljene, prestrašene i zbunjene, zbog čega ne osjećaju odmah povezanost s djetetom. U tome imaju ulogu i hormoni koji su nakon poroda u disbalansu, na što žene ne mogu utjecati. No važno je znati kako je to sasvim normalno te da niste nikakva iznimka.

2. Ne odbijajte pomoć
Iako ste navikli kućanske poslove obavljati sami, većina majki pokušava i dalje ostati neovisna i samostalna. No dolazak djeteta u obitelj može biti poprilično naporan posao koji traje dan i noć, zato je svaka pomoć i više nego dobrodošla.

Dozvolite partneru, obitelji i prijateljima koji žele pomoći da maksimalno sudjeluju u vašem životu, a kada osjetite umor i iscrpljenost, nemojte se sramiti pitati jer to je normalno i prirodno.

3. Vjerujte svom instinktu
Isto tako, većina žena strahuje od pitanja – kako ću znati? Kako ću znati je li dijete sito, kako ću znati je li zadovoljno i boli li ga što, kako ću znati ako nešto nije u redu – samo su neke od muka koje prolaze kroz glavu novopečene majke.

Vjerovali ili ne, majke imaju instinkt koji im je podarila priroda i koji će s vremenom postajati sve izraženiji. No isto tako, novi životni zadatak donosi sa sobom i brojne nedoumice. Zapamtite kako nijedno pitanje nije suvišno i zato se ne ustručavajte i otvoreno recite što vas muči.

Božanski užitak u čaši: Desert gotov u 7 minuta

Desert u čaši







Okus šumskog voća, jogurta i razmrvljenog keksa u jednom zalogaju spoj je koji se doslovce topi u ustima. Za desert koji zadovoljava svaku potrebu za slatkim užitkom trebaju vam tek četiri sastojka koja možete pripremiti u svega sedam minuta.

Sastojci:

- 450g šumskog voća
- 2 žlice smeđeg šećera
- 1 pakiranje keksa digestive
- 450g jogurta Dukatos Divine s okusom bijele čokolade, badema i kokosa

Priprema:

Smrznuto šumsko voće savite u malu posudu i kuhajte na laganoj vatri s dvjema žlicama smeđeg šećera. Kada voće omekša, skinite posudu sa štednjaka i ostavite je sa strane da se ohladi.

Dok se šumsko voće hladi, kekse usitnite rukom ili stražnjom stranom žlice.

Na dno staklene čaše za posluživanje položite razmrvljene kekse. Zatim stavite žlicu do dvije jogurta Dukatos Divine te žlicu šumskog voća. Ponavljate dok ne dobijete šest slojeva, odnsono po dva sloja svakog okusa.

Za kraj po želji ukrasite razmrvljenim bademima i bijelom čokoladom.
Poslužite odmah ili ohladite u frižideru za kasnije.

Valjušci s krumpirom

Povezana slika




Sjećate li se kada ste prvi put probali ukusne valjuške? Vjerojatno vam je bilo svejedno sa čim ćete ih jesti jer ste cijelo vrijeme čekali hoćete li dobiti kuhane ili možda popržene s krušnim mrvicama na malo ulja. Malo je onih koji ih ne vole jesti budući da se mogu kombinirati s velikim brojem umaka.

Volite li pire od krumpira? Kremasti i ukusan pire najvažniji je sastojak s kojim ćete napraviti svoje valjuške od krumpira i tako iznenaditi sve ukućane. Što je sve potrebno osim krumpira?

Sastojci:

-1 kg krumpira
-sol
-30 g maslaca
-250 g brašna
-1 žlica maslaca
-1 jaje

Krumpir je potrebno staviti u vruću vodu i ostaviti dok se ne skuha, a nakon toga oguliti i usitniti. Kada ste dobili pire krumpir dodajete malo soli, maslaca, jedno jaje i brašno te počnete miješati dok ne dobijete kompaktnu smjesu.

Važno je da od spomenute smjese uspijete odvojiti nekoliko dijelova od kojih ćete raditi valjuške. Nakon što ste ih sve uspjeli oblikovati stavite u vruću vodu i kuhate dok ne isplivaju, a ako je nešto ostalo uzmete vrećice za zamrzavanje i ostavite za kasnije.

Za valjuške od krumpira sa smeđom koricom potrebno je:

-nekoliko velikih krumpira
-sol
-6 žumanjaka
-4 žlice vrhnja
-brašno
-2 žlice masti

Nekoliko velikih kuhanih krumpira usitnite i ohladite te umiješate sol, 6 žumanjaka i 4 žlice vrhnja, pa sasvim lagano dodajete brašno tako da tijesto bude tvrdo kao za rezance. Od toga odmah radite velike valjuške i stavljate u posudu u kojoj ste zagrijali 2 žlice masti i 6 žlica vode, dobro poklopite da ne može izlaziti para te kuhate dok se ne čuje pucketanje.

Bez obzira što se mogu kupiti u skoro svakom dućanu, puno je onih koji više vole jesti domaće valjuške, a kako i ne bi kada je način pripreme jednostavan i sve što je potrebno je malo vašeg vremena.

U avanturu spremanja ukusnih njoki može se svatko upustiti jer dovoljno je nekoliko namirnica bez kojih valjuške ne bi bilo moguće napraviti. Odaberite ono što volite jesti i krenite što prije u pripremu ukusnih njoki s kojima ćete razveseliti sve generacije.