loading...

Oblatne s Jaffa keksima

 Ukusan kolač s Jaffa keksima i oblatnama koji se zaista brzo priprema, ali i zaista brzo nestaje s tanjura... Svakako provjerite naš slatk...

Thursday, October 5, 2017

Možete li riješiti ovu neobičnu mozgalicu?

Možete li riješiti ovu neobičnu mozgalicu?


Ponekad se pokaže da su internetske mozgalice teže nego što se čini na prvi pogled. Bright Side je postavio jedan izazov koji trenutno osvaja internet jer tjera na razmišljanje izvan okvira očitog.


Iako se možda čini kako se radi o mozgalici kakvu ste već viđali, to nije tako. Ova će vas natjerati da stvari sagledate iz jedne sasvim druge perspektive.

Da biste riješili ovu mozgalicu matematika vam neće pomoći i trebat će vam jedan sasvim drugačijij pristup. Ako uspjete možete biti ponosni na sebe.



Nakon što pročitate OVO više nikada nećete koristiti svoj TELEFON u WC-u!!!






Većina nas se ne odvaja od svojih telefona ni kada ide u WC. Loša navika je da ne ispuštate mobitel iz ruku, a još gora navika je da ga čak nosite i tamo. Da li se pronalazite u ovome?

Nosite telefon, čistite se poslije nužde i onda nehotice možete uprljati telefon i prenijeti na njega bakterije.



Taj telefon ćete kasnije stavljati na uho, dodirivati kožu i slično. Na sebe i druge tako možete prenijeti razne bakterije, klice i viruse.

Osim toga, trebate imati na umu da je WC nečist i da ne biste tamo trebali držati četkicu za zube, je sve čestice iz WC šolje prilikom puštanja vode, ulaze u nju. I onda vi to stavljate u usta.
Pazite na te stvari i bićete zaštićeni od šteetnosti. Također znate da trebate dobro oprati ruke poslije svake nužde.

RUČAK ZA 5 MINUTA: Ovo je recept koji je zaludio svijet...





Ako nemate ideju šta da napravite za svoje bližnje, možda vas baš ovaj recept inspiriše.
Krompir dobro operite pa pod korom skuhajte. Očistite ga i dodajte maslac, jaja, so i malo bibera pa dobro umutite sve kao da pravite pire. Da se smjesa zgusne, dodajte brašno pa umjesite čvrsto tijesto.

Dodajte još brašna, ako se tijesto lepi za ruke.
Zatim u zagrijjan tiganj stavite malo ulja pa pola tijesta razvijte na dno tiganja. Preko tijesta poredajte šunku i kačkavalj, pa preko drugi dio tijesta.


Ostavite da se peče na ringli tri do četiri minuta, a zatim prevrnite na drugu stranu i pecite dok porumeni.

Njemu je 94, njoj 98: 'Nismo se žurili u brak, ona nije trudna'






I dalje dva puta tjedno odlaze u teretanu u kojoj su se upoznali, a nakon osam godina izlazaka, Gertrude je odlučila uzeti stvar u svoje ruke pa ga je pitaja bi li on nju oženio

Da ljubav ne poznaje granice dokazali su ovaj put Gertrude Mokotoff i Alvin Mann iz SAD-a. Njemu su 94, a njoj 98 godina. Upoznali su se u teretani i u vezi bili osam godina prije nego su se prije nekoliko dana odlučili vjenčati. Šale se pa kažu kako nisu žurili s brakom jer "ona nije trudna", pa razloga za žurbu nije bilo. On nju zove Puma jer je starija od njega.


U teretanu u Middletownu, u kojoj su se prvi put vidjeli, odlaze i danas. Vježbaju dva puta tjedno i inspiracija su drugima, puno mlađima od sebe. Pričaju kako su se zaljubili na prvi pogled. Znali su otići u New York pogledati pokoju predstavu, držali su se za ruke dok su šetali, a sjećaju se i prvog poljupca.

Nakon osam godina izlazaka, Gertrude je odlučila uzeti stvar u svoje ruke pa ga je pitala bi li on nju oženio. Vjenčali su se 5. kolovoza u gradskoj vijećnici. Ceremoniju je pratilo 50-ak gostiju, članovi obitelji i bliski prijatelji. Nakon što su službeno postali muž i žena, odvezli su se Alvinovim autom na koju je par zavezao mnoštvo limenki i napisao"Upravo vjenčani"..