Punjene tikvice se pripremaju na sledeći način :
Tikvice operite, ogulite i isecite na komade dugačke 6-8cm. Svaki komad izdubite. Iseckajte očišćen i opran crni luk. Propržite ga na zagrejanom ulju, dodajte meso i pržite još 15 minuta. Skinite sa šporeta, posolite i pobiberite. Kada se ohladi dodajte jaje i očišćen i opran pirinač. Napunite tikvice i složite ih u lonac.
Sastojci:
1 kg mladih tikvica
500 gr mlevene govedine
1 glavica crnog luka
2 kašike pirinča
so, biber, ulje, brašno
1 jaje
2,5 dl kisele pavlake
Priprema:
Tikvice operite, ogulite i isecite na komade dugačke 6-8cm. Svaki komad izdubite.
Iseckajte očišćen i opran crni luk. Propržite ga na zagrejanom ulju, dodajte meso i pržite još 15 minuta.
Skinite sa šporeta, posolite i pobiberite. Kada se ohladi dodajte jaje i očišćen i opran pirinač.
Napunite tikvice i složite ih u lonac.
Pažljivo nalijte vodom i kuvajte u poklopljenom loncu dok tikvice ne omekšaju.
Od ulja i brašna napravite zapršku i dodajte u tikvice.
Kuvajte još par minuta.
Uz punjene tikvice služite kiselu pavlaku.
Za piće uz punjene tikvice sa govedjim mlevenim mesom, poslužite belo vino.
No comments:
Post a Comment