loading...

Oblatne s Jaffa keksima

 Ukusan kolač s Jaffa keksima i oblatnama koji se zaista brzo priprema, ali i zaista brzo nestaje s tanjura... Svakako provjerite naš slatk...

Saturday, October 29, 2016

Bolonjeze sos sa pireom od povrća

Slikovni rezultat za za bebe bolognese sos





Ovaj ukusan ručak biće idealan obrok za vašu bebu (ukoliko ona ima više od devet meseci), ali i za sve ukućane!

Potrebno je:

Bolonjeze sos:
15 ml (dve supene kašike) maslinovog ulja
1 crni luk, sitno seckan
1 beli luk, sitno seckan
500g nemasnog mlevenog mesa
1 rendana šargarepa
1 koren celera, sitno seckan
1 kašika peršuna
1 šolja seckanog paradajza

Pire:

1 kg krompira iseckanog na kockice
500 g karfiola
¼ šolje jogurta

Priprema

Bolonjeze sos
Zagrejte ulje u tiganju i propržite crni i beli luk dok ne omekšaju. Pomešajte sa mlevenim mesom i pržite dok ne porumeni. Dodajte šargarepu, celer, peršun i paradajz i dobro promešajte. Smanjite temperaturu i kuvajte dva sata.

Pire
Zasebno obarite krompir i karfiol. Pomešajte i izgnječite sve. Dodajte jogurt u slučaju da je masa gusta.

Služite uz bolonjeze sos.

Napomena: Ukoliko kuvate samo za bebu, ova količina biće dovoljna za osam do 10 porcija.

No comments:

Post a Comment