Ovaj ukusan ručak biće idealan obrok za vašu bebu (ukoliko ona ima više od devet meseci), ali i za sve ukućane!
Potrebno je:
Bolonjeze sos:
15 ml (dve supene kašike) maslinovog ulja
1 crni luk, sitno seckan
1 beli luk, sitno seckan
500g nemasnog mlevenog mesa
1 rendana šargarepa
1 koren celera, sitno seckan
1 kašika peršuna
1 šolja seckanog paradajza
Pire:
1 kg krompira iseckanog na kockice
500 g karfiola
¼ šolje jogurta
Priprema
Bolonjeze sos
Zagrejte ulje u tiganju i propržite crni i beli luk dok ne omekšaju. Pomešajte sa mlevenim mesom i pržite dok ne porumeni. Dodajte šargarepu, celer, peršun i paradajz i dobro promešajte. Smanjite temperaturu i kuvajte dva sata.
Pire
Zasebno obarite krompir i karfiol. Pomešajte i izgnječite sve. Dodajte jogurt u slučaju da je masa gusta.
Služite uz bolonjeze sos.
Napomena: Ukoliko kuvate samo za bebu, ova količina biće dovoljna za osam do 10 porcija.
No comments:
Post a Comment