Ako pripremate li slastice za malo zahtjevniju i izbirljiviju publiku, s ovim receptom ne možete pogriješiti. Čokoladna, mekana i kremasta, crno-bijela fantazija osigurat će vam samo pohvale!
Sastojci:
Za biskvit:
6 jaja,
80 g šećera,
4 žlice ulja,
60 g pšeničnog oštrog brašna,
15 g kakaa u prahu (2 žlice),
1 žličica praška za pecivo,
80 g popečenih mljevenih lješnjaka
Za svijetlu kremu:
80 g gustina (gussnela),
100 šećera,
1 vanilin šećer,
800 ml mlijeka,
250 g maslaca
Za tamnu kremu:
500 ml slatkog vrhnja,
300 g čokolade
Za glazuru:
150 g čokolade,
50 g maslaca
Priprema:
Biskvit:
Jaja i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte ulje, brašno pomiješano s kakaom i praškom za pecivo. Na kraju umiješajte mljevene lješnjake. Smjesu razdijelite na dva dijela. Pecite biskvite na 180 °C oko 18 minuta u tepsiji veličine 32x18cm obloženoj papirom za pečenje.
Preko biskvita u tepsiji nanesite svjetlu kremu, prekrijte drugim biskvitom i prelijte mlakom tamnom kremom. Kolač ohladite i prelijte čokoladnom glazurom.
Svijetla krema:
Gustin pomiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko zagrijte do vrenja. Umiješajte pripremljeni gustin i kuhajte uz miješanje nekoliko minuta. Kremu ohladite uz miješanje i na kraju umiješajte razrađeni maslac sobne temperature.
Tamna krema:
Slatko vrhnje zagrijte do vrenja, uklonite s vatre i dodajte čokoladu te miješajte dok se čokolada ne otopi.
Prije posluživanja kolač narezati na kocke.
Savjet:
Biskvit možete ispeći i u jednom dijelu te na njega nanijeti bijelu, a zatim tamnu kremu.
No comments:
Post a Comment