loading...

Oblatne s Jaffa keksima

 Ukusan kolač s Jaffa keksima i oblatnama koji se zaista brzo priprema, ali i zaista brzo nestaje s tanjura... Svakako provjerite naš slatk...

Thursday, November 24, 2016

Nadina pobjednička torta od limete

torta od limete






Dragi naši alternativci, napokon vam donosimo odličan recept za tortu koja je osvojila žiri i natjecatelje prošlotjednog „Masterchefa“. Radi se o torti od limete koju je pripremila glumica Nada Rocco, naša alternativka i ostavila sve prisutne u popularnoj emisiji bez teksta :)

Da sirove preparacije, pogotovo kolači mogu biti bolji i ukusniji od klasičnih, pečenih, dokazala je naša Nada sa svojom originalnom tortom od zdravih i sirovih namirnica. Svi sastojci su pomno izabrani, visokovrijedni i hranjivi i kao takvi, ovoj torti daju nevjerojatan osjećaj svježine i bogatstva okusa.

Indijski orasi, bademi i avokado su bogati proteinima i naravno, jako su ukusna delicija. Svježa limeta i đumbir torti daju osebujan, osvježavajući okus, a agavin sirup je i više nego zdrava zamjena za šećer.

Nada reže tortu od limeteSve te namirnice koje su sadržane u torti se jasno, mogu jesti sirove. Svaka za sebe ima bogatu kalorijsku i nutritivnu vrijednost tako da je torta sama po sebi prava hranjiva „bomba“. S obzirom da nije podlegla termičkoj obradi, svi ti zdravi sastojci, poput vitamina i minerala, su ostali sačuvani.

Torta od limeteČovjek bi pomislio, postoji li bolja slastica? Ukusna je, zdrava (ne sadrži margarin, šećer, jaja i e-ove), lako se priprema i na kraju prekrasno izgleda! Možda je i prava inspiracija za promjenu ishrane uvođenjem sirovih namirnica u našu kuhinju!

Nada će još puno govoriti o svojim iskustvima sa tortom u svojoj stalnoj rubrici, a za sada vam donosimo njen recept tako da što prije možete do dućana i baciti se na posao! Dobar tek!


Torta od limete

Baza: 

* 2 šalice badema
* 3 žlice sirupa od agave
* 2 žlice kokosovog maslaca – otopljenog
* 1 žlica limunova soka
* 1 komuška vanilije, razrezana po dužinikojoj ste sastrugali sjemenke

Bademe usitnite u mlincu za kavu ili blenderu, stavite u posudu i dodajte sve ostale sastojke za bazu i dobro izmijesite. Potom dobro natiskajte u kalup za tortu koji ste pokrili papirom za pečenje. Stavite u duboko hlađenje dok spravljate kremu.


Krema

* 2 1/2 šalice indijskih oraščića
* Sok i naribana kora od 3 limete
* 2 zrela avokada
* 1/2 šalice sirupa od agave
* 5 cm korijena đumbira – sok
* 1/2 šalice kokosovog maslaca - otopljenog

Sve sastojke za kremu stavite u blender pa mixajte ubrzavajući uz pomoć štapa dok ne postane glatka. Nanesite je na koru i ukrasite  limetom i cvijećem.




http://alternativa.hr/

No comments:

Post a Comment