Voćni kolači, kolači s čokoladom ili ipak možda polusuhi kolači kakvi se najčešće poslužuju na svadbama? Nije ni važno jer svaka od spomenutih poslastica ima ono nešto zbog čega za njom uvijek posežete ako se nađete na rođendanu ili nekoj drugoj svečanosti.
Mnogi će se složiti kako su najbolje kombinacije koje pored uobičajenih namirnica kao što su čokolada, vanilija, orasi i slično sadrže još i voće za osvježenje na kraju dana. Ukoliko pored popularnih namirnica u kolaču dobijete još i voće, vjerojatno će to zadovoljiti trenutno sve vaše apetite a nepci će samo htjeti još više.
Dok su čokoladne poslastice pronašle mjesto u srcu starih i mladih, voćni deserti ipak imaju više obožavatelju među starijom populacijom koja nikada neće odbiti šnitu ukusne voćne torte od ananasa, jabuke, banane ili možda jagoda. Za njih je pravo savršenstvo kada se u kolaču pronađe mnoštvo komadića raznog voća.
Bez obzira na to što voćne kolače vole više stariji bilo bi dobro da ih pojedu i djeca, najviše zbog komada raznih voćki koje obiluju vitaminima i vlaknima. Naravno da postoje najmlađi koji će pojesti komad voćne torte, ali oni su ipak u manjini.
Što učiniti da i ostale namamite da probaju nešto iz bogate voćne ponude slastica? Rješenje je pita od keksa i voća koja će svojom neodoljivom kombinacijom okusa privući sve generacije. Najbolje pokušati sa slatkim jabukama koje će djeca uvijek rado probati.
Kako bi jabuke bile još sočnije i finije ne zaboravite i na cimet. Upravo se cimet smatra namirnicom bez koje je teško zamisliti bilo koji kolač ili tortu ako u njih stavljate jabuke. Krenite u nabavku po potrebne namirnice i napravite sočnu pitu u kojoj će svi uživati.
Sastojci:
* 1 kg jabuka
* 6 dl vode
* 350 g šećera
* 2 vanilin-pudinga
* cimet
* 1 kutija keksa
* 1 slatko vrhnje
Pripremite prvo jabuke tako što ćete ih očistiti, naribati i pustiti da se kuhaju u šećeru i vodi. Nakon što omekšaju, dodajte puding koji ste prethodno umutili te cimet i kuhajte sve dok se smjesa ne počne zgušnjavati i na kraju poveže s jabukama.
U posudi za pečenje složite prvo red keksa, nakon toga smjesu od pudinga i jabuka te na kraju opet red keksa. Kada se kolač ohladi, ukrasite ga slatkim vrhnjem, narežite i servirajte.
http://www.savjetnica.com/
No comments:
Post a Comment