loading...

Oblatne s Jaffa keksima

 Ukusan kolač s Jaffa keksima i oblatnama koji se zaista brzo priprema, ali i zaista brzo nestaje s tanjura... Svakako provjerite naš slatk...

Friday, November 4, 2016

Slasne rolice s cimetom

rolice s cimetom





Ovo je nešto što se definitivno radi svaki drugi vikend u mojoj kući. To mekano tijesto sa slatkim punjenjem je odlično za doručak, uz kavu, mlijeko, kakao, čaj...

Iskreno, inače ne volim raditi dizana tijesta, no ovo je vrlo lagano za izradu i odlično se oblikuje. Nadam se da ćete isprobati i pritom uživati.

Cimet je jedan od najstarijih začina, njegov miris često nas podjeća nas na blagdane. Najčešće ga koristimo u kombinaciji s jabukama, a sada vam donosimo recept za rolice s cimetom.

Brze i jednostavne rolice s cimetom na stolu su za sat vremena. Nema čekanja, tijesto ne mora stajati preko noći. Uz sve to nije vam potrebna vaga, dobit ćete 18 rolica a potrebne su vam samo šalice i žlice za mjerenje.

Sastojci:

- paketić suhog kvasca
- 180 ml mlijeka
- 60 ml vode
- vanilin šećer
-1 jaje
- prstohvat soli
- 60 g maslaca
- 520 g brašna
- 40 g maslaca, sobne temperature
- 160 g smeđeg šećera
- 50 g šećera
- 1 1/2 žlice cimeta
- 100g šećera u prahu
- 2-3 žlice limunovog soka

Priprema:

1. Zagrijte mlijeko i vodu do tjelesne temperature. Pomiješajte sa žličicom šećera te dodajte kvasac.

2. Dok se kvasac aktivira, pomiješajte brašno, šećer, sol i vanilin šećer. Otopite maslac.

3. U kvasac dodajte otopljeni maslac i jaje. Dodajte malo po malo u brašo, dok ne dobijete mekano tijesto. Mijesite ga rukom 8-10 minuta ili mikserom 5-8 minuta. Ostavite na toplom mjestu da se diže 2-3 sata.

4. Pomiješajte šećer, smeđi šećer i cimet. Tijesto razvaljajte u pravokutnik veći za 3 cm od vašeg kalupa. Na njega namažite mekani maslac te posipajte miješavinom cimeta i šećera. Zarolajte i odrežite na 12-16 rolica. Posložite u kalup i ostavite da se diže još 30 minuta do sat vremena.

5. Pecite na temperaturi od 180 stupnjeva, 40-45 minuta. Ako gornji dio dobije boju prije nego što se cijele rolice ispeku, pokrijte aluminijskom folijom. Kad je ispečeno, ostavite aluminijsku foliju jer ćete zbog pare dobiti fino mekano tijesto.

6. Dok se rolice hlade, pomiješajte šećer u prahu i malo limunovog soka dok ne dobijete gustu tekućinu. Prelijte po rolicama i poslužite toplo!

rolice s cimetom


No comments:

Post a Comment