loading...

Oblatne s Jaffa keksima

 Ukusan kolač s Jaffa keksima i oblatnama koji se zaista brzo priprema, ali i zaista brzo nestaje s tanjura... Svakako provjerite naš slatk...

Thursday, January 5, 2017

Kako pripremiti hranu za bebe 8-10 meseci (pire od spanaća,karfiola,boranije,mesa.)



Povezana slika






Razne vrste pirea za bebe od 8 do 10 meseci



Pire od spanaća

Ovo jelo se daje od devetog meseca. Treba vam 100 grama lišća spanaća, dve supene kašike mleka, pet grama pirinčanog brašna, supena kašika kisele pavlake ili 1 kafena kašičica maslaca. Pod mlazom vode dobro opran i očišćen spanać kuvati u neslanoj vodi, u otvorenom sudu, da omekša. Kada se skuva, procediti ga, propasirati, dodati mu u prokuvanom mleku razmućen pirinač i kuvati uz mešanje još pet do deset minuta. Na kraju, u toplu kašu umešati masnoću.

Pire od karfiola

Ovaj recept je za decu od desetog meseca. Treba vam 200 grama cveta karfiola, četiri supene kašike mleka, sveže majčino ili prokuvano kravlje. Zatim pet grama maslaca ( kakena kašičica) ili kk ulja. Dobro opran i iskidan cvet karfiola malo prokuvati, prvu vodu izliti. U svežoj, malo posoljenoj vodi, dokuvati ga u otvorenom sudu, iscediti ga, propasirati. Nakon dodavanja mleka prokuvati još malo i u toplo umešati masnoću.

Pire od boranije

Ovaj pire se daje deci od devetog meseca. Za ovo jelo potrebno vam je 200 grama oranije, kašika mleka, 5 grama maslaca ili kašena kašika ulja, dva lista seckanog peršina. Pripremaju se po istom principu kao i svi prethodni pirei. Dobro opran, iseckan peršinov list dodaje se na kraju kuvanja, da malo provri. Masnoću umešati na kraju u toplu kašicu, skinutu sa šporeta.

Pire od mesa

Krto meso, bez masnoće staviti u vrelu posoljenu vodu, da bi se zadržali hranjivi sastojci, skuva se, samelje dva puta, propasira (izmiksa) uz dodatak bujona u istoj količini (1:1). Fina, homogena masa dodaje se već pripremljenoj kašici od povrća u količini 10 do 50 grama, zavisno od uzrasta.  Pre davanja kašica se još jednom prokuva. Meso se daje 3 do 4 puta nedeljno.

No comments:

Post a Comment