loading...

Oblatne s Jaffa keksima

 Ukusan kolač s Jaffa keksima i oblatnama koji se zaista brzo priprema, ali i zaista brzo nestaje s tanjura... Svakako provjerite naš slatk...

Saturday, February 11, 2017

Mediteransko punjeno pile - aromu daju vino, senf, pinjoli...


Chicken stuffed with rice and pine nuts






U unutrašnjost pileta možete staviti i kriške mandarine ili naranče kako bi meso bilo sočnije. Kao zdrava zamjena za običnu rižu poslužit će i divlja, a odličan prilog je i salata od jabuka



Sastojci:

* 1,20 kg pile
* ružmarin
* dl vina porto ili nekog drugog crnog vina
* 3 češnja češnjaka
* grančica kadulje
* žličica senfa
* sok 1/2 limuna
* 2 dl povrtnog temeljca
* 1/2 dl maslinovog ulja
* žličica mediteranskih začina
* sol
* papar
* šalica riže
* žlica pinjola


Priprema:

Pile izvana i iznutra natrljajte mješavinom meditranskih začina, soli i papra. U unutrašnjost stavite ružmarin, češnjak i kadulju. Povežite kuhinjskim koncem pile, kako bi sačuvao oblik tijekom pečenja. Pomiješajte vino, maslinovo ulje, senf i limunov sok.

Pile stavite u lim premazan uljem, premažite dijelom marinade i pecite u zagrijanoj pećnici na 200°C, oko sat vremena. Tijekom pečenja podlijevajte ga ostatkom marinade i juhom od povrća. Skuhajte rižu. Pinjole kratko prepecite i pospite po riži. Pečeno pile izvadite na ugrijan tanjur, a umakom od pečenja zalijte rižu.

Savjet:  

U unutrašnjost pileta možete staviti i kriške mandarine ili naranče kako bi meso bilo sočnije. Kao zdrava zamjena za običnu rižu poslužit će i divlja, a odličan prilog je i salata od vrhnja, majoneze, blanširanog i narezanog celera te jabuke narezane na ploške. Salatu ukrasite orasima i poslužite uz glavno jelo.  





http://www.24sata.hr

No comments:

Post a Comment