Doručak: Zobene pahuljice i domaći voćni jogurt, od 8 mjeseci
40 g zobene pahuljice – preko noći namočene u mlakoj vodi
1,5 jž sušeno voće – brusnice i grožđice – namočene preko noći
1 jž mljevenih badema
5 jagoda
180 g jogurta
Jogurt i jagode smiksajte i na taj način pripremite domaći voćni jogurt te dodajte navedene druge sastojke. Ovo je idealan doručak za dijete od 2-3 godine.
Napomena: Za mlađe dijete ili dojenče sastojke sameljite štapnim mikserom u kašicu.
Ručak: Tjestenina sa špinatom i gljivama, od 1,5 godine
70 g kuhane tjestenine s jajima
300 g špinata
1 jž maslaca
1 čž maslinovog ulja
5 šampinjona
100 g kiselog vrhnja
Skuhajte tjesteninu i špinat, zajedno s na tanko narezanim gljivama izdinstajte na maslacu i maslinovom ulju i na kraju dodajte kiselo vrhnje. Tjesteninu umiješajte u dobiven umak od špinata i gljiva.
Napomena: Ukoliko uklonite gljive, ovo jelo možete dati djetetu od 6-7 mjeseci.
Užina: Sladoled kod kuće, od 1 godine
1 banana
100 ml punomasnog mlijeka
200 g smrznutog ribiza
2 jž agavinog sirupa
Sve sastojke smiksajte štapnim mikserom, prvo bananu i smrznuto voće, te postupno dodajte mlijeko i agavin sirup. Ovaj sladoled ne trebate posebno zaleđivati jer smrzuti ribiz daje konzistenciju sladoleda.
Napomena: Ribiz je voće bogato kalcijem, no s obzirom na dosta trpki okus, možete ga zamijeniti smrznutim jagodama ili malinama.
Večera: kvinojin puding, od 1 godine
250 ml mlijeka
3 žlice kvinoje
2 žlice pirovog griza
Prstohvat cimeta
1 jž meda
U 2,5 dcl vrelog mlijeka dodajte kvinoju koju kuhajte u mlijeku 10 minuta, dodajte griz od pira i kuhajte još 10ak minuta. U ovakvu smjesu, mlaku, dodajte prstohvat cimeta i 1 žlicu meda.
No comments:
Post a Comment