Sastojci:
Podloga od keksa:
- 350 g čajnog keksa (npr. Petit beurre)
- 150 maslaca
- 50 g mliječne čokolade
- prstohvat soli
- 1 vanilin šećer
- 1 žlica šećera u prahu
- 10 žlica mlijeka
Puding krema sa šumskim voćem:
- 800 ml mlijeka
- 4 praška za puding s okusom vanilije
- 150 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 450 g zamrznutog šumskog voća
- 200 g Milerama
Bijela krema:
- 300 ml slatkog vrhnja
- 200 g Milerama
- 1 vanilin šećer
- 1 žlice šećera u prahu
Priprema: Kekse sameljite, a maslac i čokoladu otopite na laganoj vatri. Keksima dodajte otopljenu smjesu i sve ostale sastojke pa dobro izmiješajte. Smjesu od keksa utisnite na dno kalupa za torte (26-28 cm) kojeg ste prethodno obložili masnim papirom. Šumsko voće odledite, dobro ocijedite pa izmiksajte u blenderu tako da dobijete pire. Prašak za puding razmutite s malo mlijeka, a ostatak mlijeka zajedno sa šećerom zagrijte do vrenja. Dodajte razmućeni puding i kuhajte ga na laganoj vatri dok se ne zgusne. Vrući puding pomiješajte s mileramom, a zatim umiješajte i pire od šumskog voća.
Istresite kremu na priremljenu podlogu od keksa pa ostavite tortu neka se ohladi na sobnoj temperaturi. Za pripremu bijele kreme slatko vrhnje lagano izmiksajte pa pomiješajte s mileramom i šećerima. Vrh torte premažite bijelom kremom pa spremite tortu u hladnjak na 5 sati. Prije posluživanja tortu dodatno ukrasite po želji.
No comments:
Post a Comment