loading...

Oblatne s Jaffa keksima

 Ukusan kolač s Jaffa keksima i oblatnama koji se zaista brzo priprema, ali i zaista brzo nestaje s tanjura... Svakako provjerite naš slatk...

Friday, September 15, 2017

PEČENE PAPRIKE ZA ZIMU….OD KADA SAM PROBALA OVAJ RECEPT SVI DRUGI SU PALI U ZABORAV


Povezana slika






1.Predlažemo vam da sveže paprike isečete i stavite u zamrzivač. Obradovaćete im se kada budete spremali hranu tokom zime. Uvek možete smrznute kupiti u prodavnici ali naše iskustvo govori da su ove, sopstvenom rukom pripremljene, uvek ukusnije.

Sveže, iseckane crvene paprike

Povezana slika


2.Paprike možete i ispeći. Mi smo ih spremili na šporetu, u starom tiganju koji služi upravo u ove i slične svrhe. Na primer, osim pečenja paprika, možete ga upotrebiti da spremite ribu umotanu u alu foliju. Na taj način, oslobodićete se neprijatnih mirisa a uštedećete energiju koju biste utrošili ako ribu pripremate u rerni. Paprike operite i osušite. Pre stavljanja u zagrejan tiganj premažite ih uljem u tankom sloju. Možete upotrebiti ubrus ili šake. Preporučujemo da ne pečete na najjačoj vatri. Ako je vatra na 2-2,5 od 3, dobićete najbolji rezultat. Paprike će se peći a neće goreti.




Paprike ostavite da se ohlade ne oljuštene ih stavite u kese pa u zamrzivač. Odmrznute se mnogo lakše ljušte. Ako imate vremena, možete ih očistiti od peteljki i semenki. Ostavljene na taj način, dodatno štede prostor u zamrzivaču. Mi ćemo pečene paprike upotrebljavati za zimske specijalitete.u poklopljenom sudu.

No comments:

Post a Comment