1.Predlažemo vam da sveže paprike isečete i stavite u zamrzivač. Obradovaćete im se kada budete spremali hranu tokom zime. Uvek možete smrznute kupiti u prodavnici ali naše iskustvo govori da su ove, sopstvenom rukom pripremljene, uvek ukusnije.
Sveže, iseckane crvene paprike
2.Paprike možete i ispeći. Mi smo ih spremili na šporetu, u starom tiganju koji služi upravo u ove i slične svrhe. Na primer, osim pečenja paprika, možete ga upotrebiti da spremite ribu umotanu u alu foliju. Na taj način, oslobodićete se neprijatnih mirisa a uštedećete energiju koju biste utrošili ako ribu pripremate u rerni. Paprike operite i osušite. Pre stavljanja u zagrejan tiganj premažite ih uljem u tankom sloju. Možete upotrebiti ubrus ili šake. Preporučujemo da ne pečete na najjačoj vatri. Ako je vatra na 2-2,5 od 3, dobićete najbolji rezultat. Paprike će se peći a neće goreti.
Paprike ostavite da se ohlade ne oljuštene ih stavite u kese pa u zamrzivač. Odmrznute se mnogo lakše ljušte. Ako imate vremena, možete ih očistiti od peteljki i semenki. Ostavljene na taj način, dodatno štede prostor u zamrzivaču. Mi ćemo pečene paprike upotrebljavati za zimske specijalitete.u poklopljenom sudu.
No comments:
Post a Comment