Sastojci
Za biskvit
6 jaja
100 g šećera
50 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
½ vrećice Praška za pecivo Dolcela
25 g Kakaa u prahu Dolcela
Za kremu
1Prašak za puding čokolada Dolcela
60 g šećera
400 ml mlijeka
100 g čokolade za kuhanje
20 g maslaca
1 naranča
800 g Kompot marelica light
1Preljev za torte Dolcela
40 g šećera
250 ml vode
Za ukrašavanje
200 ml mlijeka
2 Šlag pjene Dolcela
Priprema
1. Jaja i šećer miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete pjenastu smjesu. Umiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom.
2. Smjesu izlijte u lim za pečenje (33×19 cm) obložen papirom za pečenje. Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C.
3. Prašak za puding pomiješajte sa šećerom i 6 žlica mlijeka, pa dobro promiješajte. Ostatak mlijeka skuhajte, umiješajte pripremljenu smjesu i kuhajte uz miješanje oko 2 minute. Na kraju umiješajte otopljenu čokoladu.
4. U ohlađeni puding električnom miješalicom umiješajte izrađeni maslac da dobijete kremu.
5. Biskvit nakapajte sokom od naranče, na njega nanesite kremu te posložite marelice narezane na ploške.
6. Sadržaj vrećice preljeva za torte pomiješajte sa šećerom i 3 žlice hladne vode. Ostatak vode zakipite, maknite s vatre, ulijte pripremljenu smjesu i miješajući zagrijte dok ne zakipi. Hladite 1 minutu, a zatim prelijte preko voća na kolaču.
7. Hladnom mlijeku dodajte šlag pjenu iz vrećice, promiješajte i miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete čvrsti šlag.
8. Pripremljeni šlag rasporedite po kolaču, a zatim kolač dobro ohladite.
Posluživanje: Narežite ga na kocke i poslužite.
Savjet: Umjesto marelica možete upotrijebiti drugo voće iz kompota ili sezonsko voće.
No comments:
Post a Comment