loading...

Oblatne s Jaffa keksima

 Ukusan kolač s Jaffa keksima i oblatnama koji se zaista brzo priprema, ali i zaista brzo nestaje s tanjura... Svakako provjerite naš slatk...

Friday, September 29, 2017

Voćne kocke (RECEPT)


Voćne kocke


Sastojci


Za biskvit

6 jaja
100 g šećera
50 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
½ vrećice Praška za pecivo Dolcela
25 g Kakaa u prahu Dolcela

Za kremu

1Prašak za puding čokolada Dolcela
60 g šećera
400 ml mlijeka
100 g čokolade za kuhanje
20 g maslaca
1 naranča
800 g Kompot marelica light
1Preljev za torte Dolcela
40 g šećera
250 ml vode

Za ukrašavanje

200 ml mlijeka
2 Šlag pjene Dolcela

Priprema

1. Jaja i šećer miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete pjenastu smjesu. Umiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom.

2. Smjesu izlijte u lim za pečenje (33×19 cm) obložen papirom za pečenje. Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C.

3. Prašak za puding pomiješajte sa šećerom i 6 žlica mlijeka, pa dobro promiješajte. Ostatak mlijeka skuhajte, umiješajte pripremljenu smjesu i kuhajte uz miješanje oko 2 minute. Na kraju umiješajte otopljenu čokoladu.

4. U ohlađeni puding električnom miješalicom umiješajte izrađeni maslac da dobijete kremu.

5. Biskvit nakapajte sokom od naranče, na njega nanesite kremu te posložite marelice narezane na ploške.

6. Sadržaj vrećice preljeva za torte pomiješajte sa šećerom i 3 žlice hladne vode. Ostatak vode zakipite, maknite s vatre, ulijte pripremljenu smjesu i miješajući zagrijte dok ne zakipi. Hladite 1 minutu, a zatim prelijte preko voća na kolaču.

7. Hladnom mlijeku dodajte šlag pjenu iz vrećice, promiješajte i miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete čvrsti šlag.

8. Pripremljeni šlag rasporedite po kolaču, a zatim kolač dobro ohladite.

Posluživanje: Narežite ga na kocke i poslužite.

Savjet: Umjesto marelica možete upotrijebiti drugo voće iz kompota ili sezonsko voće.

No comments:

Post a Comment