loading...

Oblatne s Jaffa keksima

 Ukusan kolač s Jaffa keksima i oblatnama koji se zaista brzo priprema, ali i zaista brzo nestaje s tanjura... Svakako provjerite naš slatk...

Wednesday, October 18, 2017

6 blagotvornih prirodnih lijekova za štitnjaču

Povezana slika





Orasi, med i rakija

Sirupa ili napitak od oraha ili drugih orašastih plodova te meda i/ili rakije stari je narodni lijek. U različitim receptima piše da mlade orahe bogate jodom treba osušiti, nasjeckati i preliti rakijom (komovica) ili medom.

Nakon što pripravak odstoji najmanje mjesec dana u otvorenoj tegli koju povremeno treba promućkati, izvade se orasi, a dobiveni sirup pije se svako jutro na prazan želudac u vrlo malim količinama

orasasti-plodovi-i-med

Cimet i đumbir

Ove popularne začine lako možete ubaciti u prehranu. Đumbir sadrži magnezij koji pomaže u kontroli funkcije štitnjače, a cimet smanjuje upalu i smanjuje opasnost od usporavanja rada štitnjače.

Borove iglice

Tradicionalni ruski lijek za bolesti štitnjače su iglice bora. Bor se od davnina koristi u narodnoj medicini kao lijek za hipotireoze. Ljekovita svojstva bora mogu se koristiti tijekom cijele godine, ali najbolje u proljeće.

Iglice se koriste svježe, a njihova je ljekovitost veća ako se iglice izlome na manje dijelove. Sadrže eterična ulja, bogate su vitaminom C i antioksidansima, što ih čini odličnim sastojkom tinktura za poboljšanje stanja hipotireoze.

Ivanjsko cvijeće

Za liječenje hipertireoze preporučuju se čaj i oblozi od ivanjskog cvijeća. Čaj možete pripremiti na uobičajen način i piti triput dnevno. Oblog se priprema tako da se cijela biljka nakratko prelije ključalom vodom i odmah stavi na maramicu. Kada se malo ohladi, oblog se drži na vratu.


Aronija ili sibirska borovnica

aronija

Aronija lako uspijeva i u najtežim klimatskim uvjetima, a može se konzumirati sirova, u obliku čaja, soka ili kao sastojak različitih salata. Nakon eksplozije u Černobilu, korištena je za ublažavanje posljedica radijacije, a s obzirom na to da stimulira rad štitnjače, posebno se preporučuje osobama s hipotireozom.

Žir

Kava od žira također regulira rad štitnjače. Ona se priprema tako da se zreli žir oguli i izreže na veličinu zrna kave. Nakon što se dobro se osuši i pohrani, uzima se onoliko zrna koliko je potrebno. Zrna se prže dok ne postanu tamnosmeđa. Tad se grubo samelju i kuhaju kao prava kava. Pije se do dvije šalice na dan


No comments:

Post a Comment