loading...

Oblatne s Jaffa keksima

 Ukusan kolač s Jaffa keksima i oblatnama koji se zaista brzo priprema, ali i zaista brzo nestaje s tanjura... Svakako provjerite naš slatk...

Monday, October 9, 2017

NEODOLJIVO SLATKO: Bijeli trokuti

Bijeli trokuti, slatko


Ovaj kolač zanimljivog oblika spravlja se brzo i lako, ali  vam je za njega potreban kalup u obliku trokuta. Donosimo vam recept sa mjerama za trokut kalup duljine 30 cm.


Sastojci: 

10 dag margarina ili nesoljenog maslaca
1/2 dl vode
15 dag šećera
1 vanilin šećer
20 dag mlijeka u prahu
12-16 keksa u obliku okruglih štapića ili holipa punjenih kremom i u čokoladi
1 oblatna

Priprema: 

Prokuhajte margarin sa vodom i šećerom, tako da se šećer otopi, ostavite da se malo ohladi pa dodajte mlijeko u prahu. Dok se krema dalje hladi, pripremite kalup za trokute. Oblatnu izrežite na dijelove koji će zatvoriti stranice trokuta. Kalup stoji u obliku slova V: postavite oblatnu na jednu i drugu stranicu pa napunite kremom vrh trokuta. Po sredini kreme poslažite čokoladne štapiće u jednom nizu duž cijelog kalupa. Potom naspite još malo kreme pa složite opet po sredini i uzduž cijelog kalupa dva niza čokoladnih štapića. Prelijte ostatkom kreme i pokrijte trećom oblatnom koja će zatvoriti trokut. Ostavite u hladnjaku da se dobro ohladi i učvrsti, pa izvadite trokut iz kalupa i narežite na 1-2 cm debele ploške.

No comments:

Post a Comment