Sastojci:
Kora (mera je čaša od 2 dcl):
- 2 čaše jogurta (običnog)
- 1 čaša kokosovog brašna
- 1 čaša šećera
- 1 čaša pšeničnog griza
- 1 prašak za pecivo
Preliv za koru:
- 3 dcl vode
- 4 kašike šećera
- 1 vanil šećer
Fil:
- 1 l mleka
- 3 pudinga od vanile
- šećer po ukusu
- šlag ili slatka pavlaka
Priprema:
Prvo skuvajte preliv, stavite vodu i šećer i kada se šećer otopi ostavite da se preliv ohladi.
Za koru sve sastojke redom umutite običnom varjačom, da se sjedine i sipajte u pouljen i brašnom posut pleh veličine 21×30, i stavite u prethodno ugrejanu rernu na 180 nekih 20 minuta.
Dok se kora peče, skuvajte puding u mleku, stavite šećera koliko volite slatko.
Vruću koru odmah po vađenju iz rerne prelijte sa ohlađenim prelivom, sačekajte par minuta da upije, pa prelijte vruć puding po kori.
Kada se kolač ohladi, utucite šlag ili slatku pavlaku i premažite i uživajte.
najbolji-recepti.com
No comments:
Post a Comment