Sastojci:
- 300 g pilećeg mesa isjeckanog na kockice
- 100 g kuhanog slanutka
- 1 crveni luk
- 100 g prokulica
- 100 g kukuruza
- 1 oguljen i isjeckan paradajz
- sol
- papar
- peršinov list
- izgnječeni češnjak
- žličica gustina
- 2 žlice kečapa
Priprema:
Na malo ulja u isto vrijeme stavite da se prži pileće meso, luk, slanutak. Kad se malo proprži, nalijte malo vode i dodajte začine.
Nakon 15-tak minuta dodajte kukuruz i paradajz, pa opet dinstajte nekih 15-tak minuta. Dolivajte vodu ako ispari.
Na kraju dodajte očišćenu i na polovine presečene prokulice i kečap. Dinstajte još 10 minuta. Ako volite da je umak gušći dodajte žličicu gustina.
Poslužite sa špagetima koje ste kuhali paralelno s pripremanjem ovog finog umaka.
brzirecepti.info
No comments:
Post a Comment