loading...

Oblatne s Jaffa keksima

 Ukusan kolač s Jaffa keksima i oblatnama koji se zaista brzo priprema, ali i zaista brzo nestaje s tanjura... Svakako provjerite naš slatk...

Thursday, March 1, 2018

JEDNOSTAVAN, UKUSAN I IZRAZITO SOČAN: Mokri kolač od čokolade i kave

Mokri kolač od čokolade i kave


Budite oprezni s ovim kolačem – provjereno je da brzo nestaje sa stola! A kako i ne bi kad je u pitanju ukusan i izrazito sočan kolač od čokolade s blagom aromom kave.



Sastojci:

Biskvit:
  • 4 jaja
  • 140 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 70 ml ulja
  • 70 ml mlijeka
  • 100 g oštrog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 30 g kakaa u prahu
  • 50 g griza

Preljev:
  • 250 ml mlijeka
  • 150 g čokolade za kuhanje
  • 5 žlica šećera
  • 1 žlica kave


Priprema:

Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte ulje, mlijeko, brašno, prašak za pecivo, griz i kakao, pa kuhačom sve dobro izmiješajte. Ostavite smjesu neka odstoji 15 minuta. Kalup promjera 26 cm obložite masnim papirom i ulijte pripremljenu smjesu. Kolač pecite 15-20 minuta na temperaturi od 180°C. Čačkalicom provjerite je li pečen. Vrući kolač prelijte vrućim preljevom.

Za pripremu preljeva mlijeko zagrijte do vrenja, pa dodajte šećer, kavu i čokoladu. Miješajte dok se sve ne otopi. Preljev procijedite kroz cjedilo da uklonite većinu zrnca kave.

Kolač ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim i u hladnjaku. Poslužite s mekanom tučenim slatkim vrhnjem!

Ukoliko želite još malo čokolade, kolač prelijte čokoladnom ganache kremom.
200 g čokolade za kuhanje otopite u 200 ml slatkog vrhnja i prelijte preko ohlađenog kolača. Ohladite da se čokolada stisne i poslužite!


brzirecepti.info

No comments:

Post a Comment