Budite oprezni s ovim kolačem – provjereno je da brzo nestaje sa stola! A kako i ne bi kad je u pitanju ukusan i izrazito sočan kolač od čokolade s blagom aromom kave.
Sastojci:
Biskvit:
- 4 jaja
- 140 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 70 ml ulja
- 70 ml mlijeka
- 100 g oštrog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 30 g kakaa u prahu
- 50 g griza
Preljev:
- 250 ml mlijeka
- 150 g čokolade za kuhanje
- 5 žlica šećera
- 1 žlica kave
Priprema:
Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte ulje, mlijeko, brašno, prašak za pecivo, griz i kakao, pa kuhačom sve dobro izmiješajte. Ostavite smjesu neka odstoji 15 minuta. Kalup promjera 26 cm obložite masnim papirom i ulijte pripremljenu smjesu. Kolač pecite 15-20 minuta na temperaturi od 180°C. Čačkalicom provjerite je li pečen. Vrući kolač prelijte vrućim preljevom.
Za pripremu preljeva mlijeko zagrijte do vrenja, pa dodajte šećer, kavu i čokoladu. Miješajte dok se sve ne otopi. Preljev procijedite kroz cjedilo da uklonite većinu zrnca kave.
Kolač ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim i u hladnjaku. Poslužite s mekanom tučenim slatkim vrhnjem!
Ukoliko želite još malo čokolade, kolač prelijte čokoladnom ganache kremom.
200 g čokolade za kuhanje otopite u 200 ml slatkog vrhnja i prelijte preko ohlađenog kolača. Ohladite da se čokolada stisne i poslužite!
brzirecepti.info
No comments:
Post a Comment