loading...

Oblatne s Jaffa keksima

 Ukusan kolač s Jaffa keksima i oblatnama koji se zaista brzo priprema, ali i zaista brzo nestaje s tanjura... Svakako provjerite naš slatk...

Saturday, March 3, 2018

KREMASTA I UKUSNA: Pjenasta čokoladna torta bez pečenja

Pjenasta čokoladna torta


Savršen desert za sve čokoljupce - čokoladna mousse torta bez pečenja s podlogom od keksa i prženih lješnjaka!


Sastojci:

Podloga od keksa:
  • 300 g mljevenog keksa (Čajni kolutići)
  • 100 g prženih, mljevenih lješnjaka
  • 1 žlica kakaa u prahu
  • 180 g maslaca
Čokoladni mousse:
  • 300 g čokolade za kuhanje
  • 100 g maslaca
  • 100 ml vode
  • 6 jaja
  • 3 žlice šećera

Priprema:

U zdjeli pomiješajte mljevene kekse, lješnjake i kakao u prahu. Maslac otopite na laganoj vatri i dodajte ga mješavini od keksa i lješnjaka. Kuhačom sve dobro izmiješajte. Smjesu utisnite na dno kalupa za torte (26-28 cm) i spremite u hladnjak dok pripremate čokoladnu mousse kremu.

Čokoladu i maslac zajedno s vodom zagrijavajte na laganoj vatri dok se ne otope. Posudu s čokoladom i dalje držite na laganoj vatri, pa dodajte jedan po jedan žutanjak i svakog kratko izmiksajte.

Bjelanjke uz postupno dodavanje šećera izmiksajte u čvrsti snijeg.

Čokoladnoj kremi dodajte malo po malo snijega od bjelanjaka i kuhačom lagano miješajte dok ne dobijete glatki, čokoladni mousse.

Mousse ulijte u kalup za torte preko podloge od keksa.

Tortu spremite u hladnjak preko noći kako bi mousse očvrsnuo.

Prije posluživanja tortu po želji ukrasite tučenim slatkim vrhnjem.


slatkisvijet.com

No comments:

Post a Comment