loading...

Oblatne s Jaffa keksima

 Ukusan kolač s Jaffa keksima i oblatnama koji se zaista brzo priprema, ali i zaista brzo nestaje s tanjura... Svakako provjerite naš slatk...

Sunday, July 17, 2016

Kasica od cvekla i jabuke




Cvekla (cikla) je namirnica koju možemo koristiti gotovo cijele godine. Bogata je hranljivim sastojcima, vitaminima, mineralima, a dobro je poznato i njeno antianemijsko dejstvo. Na koji način da je pripremite svojoj bebi, a da bude ukusna i slasna, pročitajte u sljedećem receptu...



SASTOJCI:

jedna manja cvekla
jedna veća ili dvije manje jabuke

PRIPREMA:

1. Cveklu operite pod mlazom vode i kuhajte zajedno s korom otprilike sat vremena. Pred sam kraj viljuškom provjerite da li je dovoljno omekšala. Kada je cvekla kuhana sačekajte da se ohladi, te lagano odstranite koru.
2. Jabuku operite, ogulite i isjecite na komade. Izmiksajte je zajedno sa cveklom u blenderu ili štampnim mikserom. Neka omjer jabuke i cvekle bude približno jednak. Jabuku takođe možete kratko obariti, ukoliko praktikujete takav način pripreme.
Priprema ukusne kašice od jabuke i cvekle je gotova i možete je ponuditi bebi. 
U slast! :)






No comments:

Post a Comment