loading...

Oblatne s Jaffa keksima

 Ukusan kolač s Jaffa keksima i oblatnama koji se zaista brzo priprema, ali i zaista brzo nestaje s tanjura... Svakako provjerite naš slatk...

Sunday, July 17, 2016

Provjereni recept za domaći višnjevac!











Glasses of cherry brandy with cocktail cherries

 Ovaj recept možete pripremiti u vlastitom domu, ne morate izlaziti van i nećete napraviti puno nereda. Višnjevac je omiljeni aperitiv prije ručka mnogih, a zaista ga je jednostavno napraviti.

U našem receptu će vam trebati samo par glavnih sastojaka i začina, ali vi se svakako možete poigrati i u rakiju ubaciti klinčiće, cimet ili možda đumbir. Najvažnije je da se višnjevac svidi vama i vašim ukućanima. 

Recepti su brojni, neki zahtjevaju ostavljanje višanja i šećera na suncu da se dobro prožmu, te vraćanje smjese na hlađenje. Mi smo izabrali dosta jednostavan za recept za vas, koji je savršen za početnike, a sljedeće godine kada vam višnja ''rodi'' se možete baciti na eksperimentiranje!



Za 1 litru višnjevca, će vam trebati:

-75 dkg višanja

-50 dkg šećera

-3,5 dcl rakije (lozovače)

-1 mahuna vanilije 

-korica 1 limuna

Priprema:

Višnje oprati i u veliku staklenku slagati red višanja, red šećera, na sredinu mahuna vanilije i naribana korica limuna.

Preliti rakijom,zatvoriti i staviti na hladno i tamno mjesto na 4 tjedna. Procijediti liker i uliti u boce.

No comments:

Post a Comment