loading...

Oblatne s Jaffa keksima

 Ukusan kolač s Jaffa keksima i oblatnama koji se zaista brzo priprema, ali i zaista brzo nestaje s tanjura... Svakako provjerite naš slatk...

Tuesday, October 25, 2016

Čokoladni hrskavci: Napravite grickalicu gotovu dok kažete keks

Čokolada i žitne pahuljice glavni su sastojci grickalice koju obožavaju i djeca i odrasli

Čokolada i žitne pahuljice glavni su sastojci grickalice koju obožavaju i djeca i odrasli, a vrlo ju je lako napraviti. Zasladite se neodoljivim čokoladnim hrskavcima

Volite li čokoladu, a jede vam se i nešto hrskavo, onda su čokoladni hrskavci stvoreni za vas. Napravite ovu čokoladnu grickalicu gotovu u pola sata koja može zamijeniti i popularnu slanu grickalicu, kokice.

"Čokolada i žitne pahuljice glavni su sastojci grickalice koju obožavaju i djeca i odrasli, a vrlo ju je lako napraviti"

Sastojci: 

- 160 grama Nutelle
- 1 vanilin šećer
- 150 grama čokolade u kockicama
- 20 grama maslaca
- 100 grama žitnih pahuljica

Priprema:

1. U čašu stavite Nutellu, dodajte vanilin šećer, čokoladu u kockicama i maslac.

2. U lončiću zagrijte vodu i kada je voda blizu stupnja ključanja stavite u nju čašu te ostavite dok se sastojci ne otope i ne prožmu. Kako bi se sastojci što više stopili promiješajte ih žlicom.

3. U posudu uspite žitne pahuljice te preko njih prelijte otopljenu čokoladu i dobro sve skupa promiješajte.

4. Pomoću žlice oblikujte hrskavce i posložite ih na papir za pečenje.

5. Hrskavce stavite u zamrzivač i pustite da odstoje 20 minuta kako bi se čokolada stisnula. Izvadite hruskavce iz zamrzivača i - u slast!

Savjet: Po želji otopljenom čokoladnom preljevu dodajte veće komadiće badema koji će ovu slasticu učiniti još više neodoljivom.







http://zadovoljna.dnevnik.hr/

No comments:

Post a Comment