loading...

Oblatne s Jaffa keksima

 Ukusan kolač s Jaffa keksima i oblatnama koji se zaista brzo priprema, ali i zaista brzo nestaje s tanjura... Svakako provjerite naš slatk...

Wednesday, October 19, 2016

Jafa kolač – Recept

Slikovni rezultat za cokoladni kolaci sa keksom

JAFA KOLAČ

Sastojci:

Za koru:

– 4 jajeta
– 100 g šećera
– 50 g gustina
– 50 g brašna
– 2 kašike kakaoa

Za fil:

– 7,5 dl mleka + 3 dl mleka za natapanje
– 2 pudinga od vanile
– 2 kašike brašna
– 250 g margarina
– 150 g šećera
– 150 g šećera u prahu
– 100 g čokolade
– 2 kašike ruma
– 2 kutije jafa keksa

Za glazuru:

– 100 g čokolade za kuvanje
– 0,5 dl slatke pavlake

Priprema:

Kora:

1.Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg. Zatim postepeno dodavati 25 g šećera i mutiti dok se šećer ne otopi. Postepeno umutiti žumanca sa preostalim šećerom kako bi se dobila gotovo bela masa.

2.Sjediniti šam od belanaca i umućena žumanca,dodati brašno, gustin , kakao i polako promešati. Pravougaonu tepsiju nauljiti i posuti brašnom . Sipati u nju pripremljenu smesu za koru i peći u zagrejanoj rerni na 200 °C , dok ne porumeni.

Fil:

3.U manju šerpu sipati 6 dl mleka, dodati 100 g šećera i ostaviti da proključa. Postepeno umutiti preostalo mleko , puding od vanile i brašno. Sipati u ključalomleko i kuvati na umerenoj temperaturi uz neprestalno mešanje dok se ne zgusne.

4.U drugoj posudi umutiti šećer u prahu i omekšao margarin. Sjediniti sa ohlađenim pudingom i mutiti mikserom. Dobijeni fil podeliti na dva dela. U prvi deo dodati otopljenu čokoladu i promešati.

Finalni postupak:

5.U manjoj posudi sjediniti 3 dl mleka, 50 g šećera i rum. Preko pečene kore premazati fil od vanile, pa poslagati jafu natopljenu pripremljenom smesom od ruma. Premazati čokoladnim filom i odozgo prekriti biskvitnom korom. Izlomljenu čokoladu za kuvanje i slatku pavlaku otopiti na pari pa preliti preko biskvita.

No comments:

Post a Comment