loading...

Oblatne s Jaffa keksima

 Ukusan kolač s Jaffa keksima i oblatnama koji se zaista brzo priprema, ali i zaista brzo nestaje s tanjura... Svakako provjerite naš slatk...

Thursday, November 17, 2016

Mlijeko – zašto ga ne konzumirati

flickr.com/ilustracija






Mnogo ljudi živi u uvjerenju da je mlijeko zdrava namirnica i da ga se mora piti (i konzumirati na sve ostale druge načine – sir, jogurt, vrhnje, itd.) posebno ujutro. Među ostalim apsurdnim stvarima u ovom sustavu poremećenih vrijednosti, i ovo je jedna od stvari koja nema veze s stvarnošću. Mliječna industrija je politički motivirana jednostrana propaganda i mlijeko je izrazito nezdrava namirnica. Pokušajte ne odustati od čitanja ovog članka, zbog svog zdravlja i zbog vlastitog okoliša.

Na početku, evo nekoliko kratkih natuknica o mlijeku. Mlijeko ne sadrži, baš kao i jaja, grube tvari, ali sadrži previše bjelančevine. Isti doktori koji sudjeluju u mliječnoj propagandi, znaju da  je mlijeko poznati izazivač alergija broj 1. Pšenica i jaja zauzimaju sljedeća dva mjesta. U mlijeku se nalaze razne bjelančevine koje izazivaju 40 različitih alergijskih reakcija. One se od majke koja doji svoje dijete, a sama jede mliječne proizvode, prenose na njezino dijete.

Mnogi kalcij u mlijeku navode kao glavni argument u obranu konzumiranja mlijeka. No, ljude uistinu nisu upoznati s tim da kalcij, vezan na bjelančevine, tvori kazein koji se ne može primiti u ljudskom organizmu na način koji bi bio povoljan za čovjeka. Najbolji je dokaz slaba građa kostura pripadnika zapadnih naroda koji najviše troše mliječne proizvode. Ljudi koji se prehranjuju svježom prijesnom hranom i životinje biljožderi ne znaju za osteoporozu. Odakle slonovima i žirafama tako snažne kosti da mogu nositi teško tijelo? Odgovor je jednostavan: oni se poslije odvikavanja od sisanja majčinog mlijeka moraju prehranjivati biljnom hranom! Životinje još najranije raskrinkavaju mliječnu propagandu.

Usporedba: ljudsko mlijeko i mlijeko drugih životinjskih vrsti

Mlijeko je od životne važnosti za rast dojenčeta (ali ne i odraslog sisavca) i to isključivo majčino mlijeko. Ono sadrži samo oko 1,2 posto albumin – proteina. Brzorastuće tele (s četiri želuca treba triput toliko bjelančevine koja je vezana na kazein koji stvara velike, lakše probavljive dijelove (svježi mekani sir), dok albumin majčinog mlijeka stvara meke dijelove koji su veoma lako probavljivi. Ljudsko mlijeko sadrži mnogo više cisteina i triftofana od svakog drugog mlijeka. Kravljem mlijeku nedostaje željeza, joda, fosfora i mangana, svaka vrsta životinjskih sisavaca hrani svoj pomladak vlastitim sastavom mlijeka. Visok udio bjelančevine u kravljem mlijeku nadasve je štetan za dijete i uzrok prebrzog razvoja, što će imali loš učinak na njegov životni vijek.

Kravlje mlijeko pretjerano stvara sluz, baš kao i već spominjane toplinski obrađene žitarice. To osjeti u grlu svatko tko popije mlijeko već poslije prvoga gutljaja. Ljepljiva je sluz,uz isto lako štetne kuhane obroke, uzrok za razne prehlade. Pijenjem mlijeka mogu bili osim loga uzrokovane i teškoće s disanjem, visoki krvni tlak. vrtoglavica, nadimanje, jako otjecanje mokraće.

U majčinom su mlijeku sadržani lecitin i visoki udio aminokiseline taurina, što su bitni preduvjeti za razvoj djetetovog mozga. U kravljem mlijeku nema tih dviju supstancija. Majčino je mlijeko slatko i sadrži više ugljikohidrata. Udio masti, minerala i vitamina veoma je različit u te dvije vrste mlijeka. Činjenice pokazuju da se majčino i kravlje mlijeko međusobno u mnogome bitno razlikuju. Razmotrimo sada probavljivost mlijeka…

Njegovi se sastojci; lakloza (šećer) i kazein (protein) probavljaju pomoću enzima lakloze i sirišia. Ali u dobi od oko tri godine većina ljudi više nema dovoljnu zalihu tih enzima, što je konkretno upozorenje prirode da bi se odrasli ljudi trebali odreći mlijeka kao hrane. Osim toga, mlijeko koje se danas nudi u trgovinama zbog lošeg je postupka prerade mrtvo. Ono se po propisu mora homogenizirali, steriliziran’ i pasterizirati! Zašto zapravo? Da bi se na polici dulje održalo.

Istraživanja su pokazala da bi tele hranjeno tako promijenjenim mlijekom u roku od tri tjedna uginulo. Homogenizacija rastavlja kuglice masti u mikroskopski najmanje dijelove. Dr. Ostcr]e dokazao da takve čestice masti mogu lako probili stjenku crijeva i na taj način ubrzali taloženje vapnenog smeća u arterijama i u velikom limfnom sustavu. Homogenizacija ne služi nikakvoj korisnoj svrsi, ona prikriva pokvareno mlijeko! I kad bi se teladi davalo da pije pasterizirano mlijeko, ne bi doživjela ni svoju zrelost.


Pitanje kalcija

Glavni protuargument ne pijenju mlijeka, kojega koriste ljudi, jest kalcij koji je ˝jako bitan˝ u mlijeku. No, vjeruješ li propagandi mliječne industrije, tada misliš da ćeš bez njezinih proizvoda patili od pomanjkanja kalcija i kao posljedice toga osteoporoze, te da će ti kosti biti lomljive poput stakla.

Jedna pokusna usporedba: kako uspijevaju veliki životinjski sisavci stvoriti bez ijedne kapi mlijeka tako čvrste kosti? Kako se milijuni vegana u svijetu koji ne jedu baš ništa od životinja, pa ni med, uspijevaju još uopće držali na nogama? Još drastičnije kako to uspijeva kravi koja se sama ne hrani mlijekom? Zašlo mi kao navodno dobro obaviješteni potrošači televizije ne znamo, unatoč mnogim izvješćima iz dalekih zemalja, da većina ljudi na zemlji uopće ne pije mlijeko? Posve jednostavno: reporteri nepromišljeno uživaju u svojim domovinama iskvarenu kuhanu hranu po običajima dotične zemlje. Jer, čemu trošiti misli na zdravlje – najvažniju stvar?

Afričke Banlu-žene veoma su zdrave, imaju čvrste kosti i zube, iako ne piju mlijeko. One dobivaju iz biljaka 250 do 400 miligrama dobro iskoristivog kalcija, stoje polovina onoga što ga dobivaju hranom zapadne žene. Bantu-žene obično rađaju desetero djece od kojih svako doje oko deset mjeseci. No ako Bantu žene isele u zapadne zemlje i tamo jedu uobičajenu hranu, imat će uskoro osteoporozu i uništene zube!

No comments:

Post a Comment