loading...

Oblatne s Jaffa keksima

 Ukusan kolač s Jaffa keksima i oblatnama koji se zaista brzo priprema, ali i zaista brzo nestaje s tanjura... Svakako provjerite naš slatk...

Tuesday, February 7, 2017

Čokoladni kolač za koji nećete trebati mikser


Čokoladni kolač za koji nećete trebati mikser




Ovaj izvrsni desert, okusom podsjeća na čokoladni brownie.


Ako niste vješti u pripremi kolača, ne brinite, ovaj kolač može napraviti baš svatko!

Ono što je sjajno je to što se radi u dva sloja, koja, kada se spoje, izgledaju kao da je kolač pečen u čokoladnom umaku (da, znamo, zvuči fantastično). Za još bolji okus ovog predivnog i sočnog deserta, zaslužni su i lješnjaci. Naravno, slobodno možete staviti bademe, orahe ili primjerice kikiriki i dobiti jedan zanimljiv okus.

Ovo je desert koji predlažemo da jedete još topao, s kuglicom nekog dobrog sladoleda, primjerice od kave! 


Sastojci: 

* 150 g glatkog brašna 

* 2/3 šalice kakao praha 

* 3/4 žličice praška za pecivo 

* 3/4 žličice soli 

* 2 jaja 

* 100 g šećera 

* 6 žlica maslaca, rastopljenog 

* 1/2 šalice mlijeka 

* 1 žličica ekstrakta od vanilije

* 1/2 šalice sjeckanih lješnjaka 

* 3/4 šalice smeđeg šećera 

* 1 1/3 šalice zakuhane vode 


Priprema: 

1. Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva.

2. Pomiješati u jednoj posudi brašno, prašak za pecivo, 1/3 šalice kakao praha i sol; u drugoj posudi pomiješati jaja, 100 g šećera, ekstrakt od vanilije, maslac, mlijeko pa pomiješati sa smjesom brašna; miješati dok smjesa ne bude homogena pa dodati lješnjake i sve dobro izmiješati. 

3. Preliti smjesu u maslacem podmazanu posudu za pečenje (oblik kvadrata, veličine 20 x 20 cm) 

4. Pripremiti od preostalog kakao praha, smeđeg šećera i vruće vode čokoladni preljev te ga preliti po smjesi u posudi za pečenje

5. Peći u zagrijanoj pećnici 35 - 40 minuta.




http://gastro.24sata.hr

No comments:

Post a Comment