Ovaj izvrsni desert, okusom podsjeća na čokoladni brownie.
Ako niste vješti u pripremi kolača, ne brinite, ovaj kolač može napraviti baš svatko!
Ono što je sjajno je to što se radi u dva sloja, koja, kada se spoje, izgledaju kao da je kolač pečen u čokoladnom umaku (da, znamo, zvuči fantastično). Za još bolji okus ovog predivnog i sočnog deserta, zaslužni su i lješnjaci. Naravno, slobodno možete staviti bademe, orahe ili primjerice kikiriki i dobiti jedan zanimljiv okus.
Ovo je desert koji predlažemo da jedete još topao, s kuglicom nekog dobrog sladoleda, primjerice od kave!
Sastojci:
* 150 g glatkog brašna
* 2/3 šalice kakao praha
* 3/4 žličice praška za pecivo
* 3/4 žličice soli
* 2 jaja
* 100 g šećera
* 6 žlica maslaca, rastopljenog
* 1/2 šalice mlijeka
* 1 žličica ekstrakta od vanilije
* 1/2 šalice sjeckanih lješnjaka
* 3/4 šalice smeđeg šećera
* 1 1/3 šalice zakuhane vode
Priprema:
1. Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva.
2. Pomiješati u jednoj posudi brašno, prašak za pecivo, 1/3 šalice kakao praha i sol; u drugoj posudi pomiješati jaja, 100 g šećera, ekstrakt od vanilije, maslac, mlijeko pa pomiješati sa smjesom brašna; miješati dok smjesa ne bude homogena pa dodati lješnjake i sve dobro izmiješati.
3. Preliti smjesu u maslacem podmazanu posudu za pečenje (oblik kvadrata, veličine 20 x 20 cm)
4. Pripremiti od preostalog kakao praha, smeđeg šećera i vruće vode čokoladni preljev te ga preliti po smjesi u posudi za pečenje
5. Peći u zagrijanoj pećnici 35 - 40 minuta.
5. Peći u zagrijanoj pećnici 35 - 40 minuta.
No comments:
Post a Comment