loading...

Oblatne s Jaffa keksima

 Ukusan kolač s Jaffa keksima i oblatnama koji se zaista brzo priprema, ali i zaista brzo nestaje s tanjura... Svakako provjerite naš slatk...

Monday, February 6, 2017

Najkremastiji čokoladni puding koji ste probali


Najkremastiji čokoladni puding koji ste probali



Nakon što probate ovaj puding - više ništa neće biti isto!

Neopisivo kremast, bogat, pun okusa, ovaj puding je sve što vam treba nakon napornog dana.

Dekadentna krema od najtamnije čokolade, jaja i šećera, pripremljena u pećnici (ali vjerujte nam, nećete požaliti).

Poslužite ju uz malo šlaga i uživajte u najboljem čokoladnom pudingu kojeg ste probali! 

Iako ga zovemo pudingom, ovo zapravo nije onaj tipični puding koji se kuha na vatri (mlijeko + kakao + gustin) već custard ali kod nas nažalost ne postoji riječ koja bi to prevela pa ga prevodimo puding jer neodoljivo podsjeća na  pripremu deserta koji  u Americi i Velikoj Britaniji nazivaju pudingom.


Sastojci: 

* 1 1/2 šalica vrhnja za šlag 
* 1/2  šalice mlijeka 
* 150 g tamne čokolade (60 ili 70 % kakao), nasjeckane 
* 4 žumanjka 
* 2 žlice smeđeg šećera 
* 1/2 žličice ekstrakta od vanilije 
* Prstohvat soli 
* Vruća voda 
* Šlag za posluživanje 


Priprema:  

1. Zagrijati pećnicu na 150 stupnjeva. 

2. Ovu kremu možete peći u vatrostalnim posudicama zapremnine 180 ml ili u jednoj većoj, od 9 x 13 cm; stavite ih u posudu za pečenje 

3. Na vatri zagrijati mlijeko i vrhnje i maknuti s vatre netom prije nego će zakuhati; dodati čokoladu i neprestano miješati dok se sva čokolada ne rastopi 

4. U većoj posudi pomiješati žumanjke, šećer, vaniliju i sol; neprestano miješajući, uliti rastopljenu čokoladu u ovu smjesu 

5. Pripremljenu smjesu podijeliti u namazane posudice (ili jedan veći) i poslagati ih u posudu za pečenje te u nju uliti vruću vodu (do otprilike pola kalupa) i posudice prekriti aluminijskom folijom te staviti peći u zagrijanu pećnicu na 30 minuta 

6. Kada je pečeno, krema bi u sredini još trebala biti malo ljuljuškava 

7. Poslužiti ohlađeno na sobnoj temperaturi (otprilike sat vremena će trebati da se ohladi) 

8. Napravite čvrst snijeg i poslužite na svakoj posudici s kremom žlicu šlaga




http://gastro.24sata.hr

No comments:

Post a Comment