Sastojci (Broj osoba: 5)
Biskvit:
4 jaja
6 žlica šećera u prahu
2 do 3 žlice gustina
3 žlice kakaa
2 žličice praška za pecivo
Krema:
1 puding od vanilije
150 g maslaca ili margarina
6 žlica šećera u prahu
pola naranče (sok, naribana korica)
ekstrakt vanilije
Postupak pripreme
Zagrijte pećnicu na 250 °C. Napravite pjenastu smjesu od jaja i šećera.
Izmiješajte prašak za pecivo, kakao, gustin te ga prosijte u smjesu od jaja. Sjedinite smjesu pjenjačom.
Ulijte smjesu u kalup (pravokutni) 30 x 40 cm obložen papirom za pečenje. Provjerite nakon 5 minuta. Treba oko 10 minuta da se biskvit u potpunosti ispeče. Ohladite biskvit u mokroj krpi i za to vrijeme pripremite kremu.
Za kremu skuhati puding od vanilije. Ostaviti da se hladi.
Izraditi margarin sa šećerom pa dodati ohlađeni puding. Gustu kremu razrijediti sokom od naranče. Aromatizirati koricom naranče i ekstraktom vanilije po želji.
Premažite biskvit kremom i zarolajte počevši od duže strane.
Roladu čuvati na hladnom.
No comments:
Post a Comment