loading...

Oblatne s Jaffa keksima

 Ukusan kolač s Jaffa keksima i oblatnama koji se zaista brzo priprema, ali i zaista brzo nestaje s tanjura... Svakako provjerite naš slatk...

Wednesday, August 23, 2017

Spoj najljepših torti u jednoj: Kremasto zadovoljstvo čijem ukusu nećete odoljeti (RECEPT)






Uživaćete u svakom sočnom zalogaju ove ukusne poslastice.


Braon korica

5 bjelanaca
5 kašika šećera
1 kesica pudinga od čokolade

Žuta korica

5 bjelanaca
5 kašika šećera
1 kesica pudinga od vanile

Bijela korica

5 bjelanaca
5 kašika šećera
3 kašike gustina

Fil

15 žumanaca
10 kašika šećera
10 kašika brašna (punih)
 1 l mlijeka
1,5 margarin
400 g neskvika
300 g krem šlaga

Priprema:

Braon korica:

Umutiti pet bjelanaca i pet kašika šećera u čvrst snijeg i lagano dodati prah pudinga od čokolade. Ispeći koricu.

Žuta korica:

Umutiti pet bjelanaca i pet kašika šećera u čvrst snijeg i lagano dodati prah pudinga od vanile. Ispeći koricu.

Bijela korica:

Umutiti pet bjelanaca i pet kašika šećera u čvrst snijeg i lagano dodati tri kašike gustina. Ispeći koricu.

Fil:

15 žumanaca umutiti sa 10 kašika šećera, pa dodati 10 kašika brašna i 2 dcl mlijeka. Sve to zakuhati u osam dcl mlijeka. U vruće mlijeko umiješati 200g neskvika, a kada se sve ohladi dodati margarin, izmiksati i dodati još 200g neskvika.
Posebno umutiti 300g šlaga sa 3 dcl mlijeka.
Korice peći u plehu 25×30 oko 15 min na 180C.

Redosled slaganja:

Bijela kora, fil, šlag, žuta kora, fil, šlag, braon kora, fil, šlag.

Napomena:

Postoji mogućnost da se korica pokupi ukoliko se prepeče. Znak da je gotovo je kada vidite da je počela da se odvaja od stranica pleha

No comments:

Post a Comment