loading...

Oblatne s Jaffa keksima

 Ukusan kolač s Jaffa keksima i oblatnama koji se zaista brzo priprema, ali i zaista brzo nestaje s tanjura... Svakako provjerite naš slatk...

Thursday, September 7, 2017

3 brza, ukusna i jeftina jela za najlepši porodični ručak: Slasno i nezaboravno! (FOTO)






Muka svake domaćice vezana za dan kada će cela porodica biti na okupu ili kada joj se gosti najave, jeste koja jela da pripremi.

Tada svaka žena želi da ponudi nešto ukusno, ali ne previše skupo i zahtevno za pripremu, ali ipak najviše vremena provede mozgajući kakvo predjelo, ručak i dezert da pripremi.

Mislite da je ne postoji hrana sve ove tri osobine? Varate se! Donosimo vam tri brzinska recepta za izvrstan doručak, ručak i savršen dezert, koji će učiniti da se svi dive vašem kulinarskom umeću!


Predjelo ili doručak

Kapkejk sa jajetom na oko je idealan izbor! Ukus ovih slanih mafina je fantastičan, a priprema ne može biti jednostavnija! Umutite 4 jaja i uz lagano mešanje dodajte 2 dl kiselog mleka, 1 dl ulja i 18 kašika brašna prethodno izmešanih sa praškom za pecivo. Dodajte 200 g seckane slanine za neodoljiv miris i ukus, sipajte u kalupe za mafine i pecite 30-35 minuta, na 180 stepeni. Pred kraj pečenja, razbijte po jedno jaje na svaki mafin i zapecite još nekoliko minuta. Uživajte!




Glavno jelo

Da biste napravi ukusno, hranljivo i bogato jelo, nije vam potrebno mnogo novca! U sezoni kiselog kupusa potrebno vam je samo još nekoliko sastojaka i oduševićete goste i ukućane odličnim glavnim jelom, kojim dominiraju sočne kobasice!

Sastojci: 24 tanke kobasice (po 20 g), 1 kašika putera, 700 g oceđenog kiselog kupusa, 2 lista lovora i 1 kašika kima u zrnu.

Priprema: Kašiku putera zagrejte u dubljem tiganju, pa ispržite kobasice. Povremeno okrećite da ne bi zagorele. Kiseli kupus ocedite i stavite ga da se kuva 12 minuta sa malo vode, listovima lovora i kimom. Izvadite lovor, pa kupus rasporedite po tanjirima. Na svaki tanjir rasporedite po 6 kobasica i poslužite uz crni hleb, a po želji i sa malo peršuna i ruzmarina.



Dezert

Budite uvereni da se nijedan gost nikada neće uvrediti ako mu kao poslasticu poslužite slasne palačinke, a naročito ako su punjene finim kremom i čokoladnim bananicama!

Pripemite fil: 800 ml mleka zagrejte do ključanja, a u međuvremenu u 200 ml mleka razmutite 8 kašika šećera i 12 kašika gustina. Dodajte u provrelo mleko i kuvajte nekoliko minuta dok se ne zgusne. Prohladite, pa dodajte 200 g umućenog margarina.

Dobro ohladite, pa namažite palačinke filom, a uz jednu ivicu poređajte čokoladne bananice. Urolajte, a odozgo ukrasite čokoladom rastopljenom u slatkoj pavlaci.

No comments:

Post a Comment