Pečeno pile je jedno od tradicionalnih jela, a ovaj trik će vam pomoći da ga učinite neverovatno ukusnim.
Umesto da se zadovoljite običnom i bezukusnom piletinom, postoji prost trik koji će preporoditi ovo jelo.
Tajna se krije u pripremi koja ja malo drugačija od načina na koji svi spremamo piletinu.
Potrebno vam je:
- smrvljeni beli luk
- žalfija
- polovina limuna
- voda
- ulje
- so
- biber
Jedini sastojci koje ćete koristiti na koži pileta su ulje, so i biber. Od njih će koža biti hrskava i savršene boje.
Međutim, sigurno ste se pitali čemu služi voda? Baš kao i smrvljeni beli luk, bilje, limun i voda idu u unutrašnjost pileta.
Ovo možda zvuči čudno, ali razlog za to je briljantan. Stavljanjem vode unutar pileta nećete samo pomoći pečenju mesa, već će se ono i pariti, a to će meso učiniti neverovatno mekanim i sočnim.
Ovo ne možete da postignete nijednom drugom tehnikom.
Detaljan pripravak istog možete pogledati na:
- www.youtube.com/watch?v=WL1F_X7qNUE&feature=youtu.be
No comments:
Post a Comment