Sastojci:
- 400 ml mlijeka
- 4 žlice šećera
- 2 žlice gustina
- 2 jaja
- 3 banane
- malo limunovog soka
Priprema:
Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg i ostavite ih u hladnjaku dok pripremate kremu.
Žutanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom, pa dodajte gustin.
Mlijeko zagrijte do vrenja, pa dodajte pripremljenu smjesu i kuhajte kremu na laganoj vatri dok se ne zgusne.
Banane s malo limunovog soka izmiksajte u blenderu, pa dobiveni pire dodajte u kuhanu kremu.
Zatim umiješajte snijeg od bjelanjaka i lagano miješajte dok se svi sastojci ne sjedine.
Kremu ulijte u čaše, ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim i u hladnjaku.
Prije posluživanja desert možete ukrasiti s malo tučenog slatkog vrhnja.
slatkisvijet.com
No comments:
Post a Comment