Evo jednog lijepog obroka za sve ljubitelje gljiva! Ne moraju uvijek biti bukovače, iskoristite gljive koje volite i koje možete nabaviti.
Sastojci (za 2 osobe):
- 2 velike ili 3 manje bukovače
- 4 češnja bijelog luka
- 1 zelena ljutkasta papričica
- začin za juhu
- sušeni peršinov list
- malo ulja za prženje
- 200 g kuhane tjestenine
Priprema:
Bukovače izrežemo na krupnije rezance, propržimo na malo ulja, dodamo začine, bijeli luk izrezan malo krupnije i papričicu. Dovoljno im je 15-20 minuta dinstanja i one su gotove.
Za to vrijeme u slanoj vodi skuhajte makarone.
Kada su skuhane i makarone i bukovače, sve samo sjedinimo i prilikom serviranja dodamo limun izrezan na četvrtine, i vaše ljute bukovače s tjesteninom su gotove!
Nije limun isključivo ukras – iscijedite ga preko jela pred samo služenje, sačuvat ćete C vitamin i jelo će poprimiti fantastičan šmek! A ujedno, limun će umanjiti miris bijelog luka.
brzirecepti.info
brzirecepti.info
No comments:
Post a Comment