loading...

Oblatne s Jaffa keksima

 Ukusan kolač s Jaffa keksima i oblatnama koji se zaista brzo priprema, ali i zaista brzo nestaje s tanjura... Svakako provjerite naš slatk...

Wednesday, March 7, 2018

ZA SVE LJUBITELJE GLJIVA: Ljute bukovače s tjesteninom

Ljute bukovače s tjesteninom


Evo jednog lijepog obroka za sve ljubitelje gljiva! Ne moraju uvijek biti bukovače, iskoristite gljive koje volite i koje možete nabaviti.


Sastojci (za 2 osobe):
  • 2 velike ili 3 manje bukovače
  • 4 češnja bijelog luka
  • 1 zelena ljutkasta papričica
  • začin za juhu
  • sušeni peršinov list
  • malo ulja za prženje
  • 200 g kuhane tjestenine

Priprema:

Bukovače izrežemo na krupnije rezance, propržimo na malo ulja, dodamo začine, bijeli luk izrezan malo krupnije i papričicu. Dovoljno im je 15-20 minuta dinstanja i one su gotove.

Za to vrijeme u slanoj vodi skuhajte makarone.

Kada su skuhane i makarone i bukovače, sve samo sjedinimo i prilikom serviranja dodamo limun izrezan na četvrtine, i vaše ljute bukovače s tjesteninom su gotove!

Nije limun isključivo ukras – iscijedite ga preko jela pred samo služenje, sačuvat ćete C vitamin i jelo će poprimiti fantastičan šmek! A ujedno, limun će umanjiti miris bijelog luka.


brzirecepti.info

No comments:

Post a Comment