loading...

Oblatne s Jaffa keksima

 Ukusan kolač s Jaffa keksima i oblatnama koji se zaista brzo priprema, ali i zaista brzo nestaje s tanjura... Svakako provjerite naš slatk...

Friday, October 28, 2016

Djulbastije RECEPT

djulbastije (2)

Sastojci:

500 gr mlevenog mesa
400 gr krompira
1 veća glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 jaje
suvi začin,
malo bibera
peršunov list

Za sos:

2 pune kašike brašna
500 ml mleka
so
200 ml pavlake za kuvanje – neutralna pavlaka ( vrhnje za kuvanje,  neutralno vrhnje )

Priprema:

Na sitno rende izrendati krompir, crni i beli luk.

Dodati meso, suvi začin, peršunov list, malo bibera ( po ukusu ) i sve rukom izmesiti. ( slika )

Ostaviti dok odstoji dok se ulje zagreje u tiganju.

Rukom oblikovati veće cufte i peći ih sa obe strane samo malo da porumene, da ne budu pečene skroz ( slika )

Poslagati ćufte u vatrostalnu tepsiju.Jja sam dobila 12 velikih ćufti.

Na ulju koje je preostalo upržiti brašno pa naliti mleko i mešati da se malo zgusne. Dodati i malo soli.

Sos treba da je kao smesa za palačinke. Ako je pregusto dodajte mleka, a ako vam se čini da je preretko, a ne bi trebalo, zaijte tako, u rerni će višak vode da ispari.

Preko poslaganih ćufti prelijte bešamel sos.

Pavlaku za kuvanje prelijte preko sosa i pospite po želji prešunovim listom.

Pecite na 200 stepeni 30 – 40 minuta.

Prijatno.

No comments:

Post a Comment