loading...

Oblatne s Jaffa keksima

 Ukusan kolač s Jaffa keksima i oblatnama koji se zaista brzo priprema, ali i zaista brzo nestaje s tanjura... Svakako provjerite naš slatk...

Wednesday, October 26, 2016

Recept za palačinke za kojim su svi odlijepili: Ovo je bolje od kremića!

cokoladne-palacinke

Palačinke čuvaju svoj status omiljene poslastice zahvaljujući brojnim vrstama punjenja. Međutim, evo jednog posebnog fila koji, iako bez šećera, može da postane konkurencija obožavanom kremu!

Priprema je jednostavna, samo pratite korake!

Sastojci koji su vam potrebni su sljedeći:

180g lješnika (prepečenih)
100ml mlijeka
40g maslaca
šaka suvog grožđa (po želji)
malo čokolade za kuvanje

Priprema:

Suvo grožđe prelijte toplom vodom i ostavite oko pola sata da omekša. Lješnike stavite u kalup za tortu i pecite u rerni 10 minuta na 180 stepeni. Potom ih istresite na kuhinjsku krpu, presavijte je i rolajte ih preko krpe da im se skinu ljuske. Oguljene i prepečene lješnike sameljite, pa ih prelijte kipućim mlijekom i dodajte maslac, pa sve izmješajte. Omekšalo suvo grožđe sameljite u multipraktiku i dodajte u lješnike prelivene mlijekom.

Sve dobro izmejšajte i punjenje je gotovo! Zarolane i punjene palačinke prelijte s malo otopljene čokolade za kuvanje.

No comments:

Post a Comment