LAGAN, osvježavajuć i pun čokolade - ovaj cheesecake koji se priprema bez pečenja, idealan je za vruće dane...
Blogerica koja stoji iza "Mel's Kitchen" otkrila je sastojke za jedan od najjednostavnijih i najfinijih čokoladnih kolača za ljeto. Uživajte!
Blogerica koja stoji iza "Mel's Kitchen" otkrila je sastojke za jedan od najjednostavnijih i najfinijih čokoladnih kolača za ljeto. Uživajte!
Za podlogu:
200 grama graham keksa s čokoladom
Velika žlica kristalnog šećera
7 velikih žlica maslaca, otopljenog
200 grama graham keksa s čokoladom
Velika žlica kristalnog šećera
7 velikih žlica maslaca, otopljenog
Za kremu:
700 grama kremastog sira po vašoj želji
300 grama šećera u prahu
60 grama kiselog vrhnja
700 grama kremastog sira po vašoj želji
300 grama šećera u prahu
60 grama kiselog vrhnja
1 žličica ekstrakta od vanilije
260 grama tamne čokolade, otopljene na pari i ohlađene do sobne temperature
260 grama tamne čokolade, otopljene na pari i ohlađene do sobne temperature
Postupak:
1. Izmrvite kekse na sitne mrvice i u zdjeli ih pomiješajte s kristalnim šećerom i otopljenim maslacem
2. Utisnite dobivene krupnije mrvice u kalup za pečenje, kako bi dobili ravnomjerno dno
3. U velikoj zdjeli električnim mikserom miješajte kremasti sir minutu do dvije kako bi dobio glatku tekstutu
4. U sir umiješajte šećer u prahu, dobro tucite, a zatim ubacite kiselo vrhnje i vaniliju i promiješajte do kraja
5. Dodajte topljenu čokoladu i miješajte još 2 minute, dok tekstura ne bude glatka i prozračna
6. Prelijte kremu u kalup, ravnomjerno preko kore i zaštitite plastičnom folijom
7. Stavite u hladnjak i pustite da stoji barem 3-4 sata, a najbolje preko noći
Uživajte u laganoj, pjenastoj i ukusnoj čokoladnoj torti!
P.S. Za ljepše šnite, između svakog rezanja, noži umočite u vodu.
1. Izmrvite kekse na sitne mrvice i u zdjeli ih pomiješajte s kristalnim šećerom i otopljenim maslacem
2. Utisnite dobivene krupnije mrvice u kalup za pečenje, kako bi dobili ravnomjerno dno
3. U velikoj zdjeli električnim mikserom miješajte kremasti sir minutu do dvije kako bi dobio glatku tekstutu
4. U sir umiješajte šećer u prahu, dobro tucite, a zatim ubacite kiselo vrhnje i vaniliju i promiješajte do kraja
5. Dodajte topljenu čokoladu i miješajte još 2 minute, dok tekstura ne bude glatka i prozračna
6. Prelijte kremu u kalup, ravnomjerno preko kore i zaštitite plastičnom folijom
7. Stavite u hladnjak i pustite da stoji barem 3-4 sata, a najbolje preko noći
Uživajte u laganoj, pjenastoj i ukusnoj čokoladnoj torti!
P.S. Za ljepše šnite, između svakog rezanja, noži umočite u vodu.
No comments:
Post a Comment