loading...

Oblatne s Jaffa keksima

 Ukusan kolač s Jaffa keksima i oblatnama koji se zaista brzo priprema, ali i zaista brzo nestaje s tanjura... Svakako provjerite naš slatk...

Wednesday, December 7, 2016

Bez jaja i pećnice: Čokoladni kolač koji trebate u svom životu







LAGAN, osvježavajuć i pun čokolade - ovaj cheesecake koji se priprema bez pečenja, idealan je za vruće dane...

Blogerica koja stoji iza "Mel's Kitchen" otkrila je sastojke za jedan od najjednostavnijih i najfinijih čokoladnih kolača za ljeto. Uživajte!



Za podlogu:

200 grama graham keksa s čokoladom

Velika žlica kristalnog šećera

7 velikih žlica maslaca, otopljenog



Za kremu: 

700 grama kremastog sira po vašoj želji

300 grama šećera u prahu

60 grama kiselog vrhnja
1 žličica ekstrakta od vanilije

260 grama tamne čokolade, otopljene na pari i ohlađene do sobne temperature




Postupak:

1. Izmrvite kekse na sitne mrvice i u zdjeli ih pomiješajte s kristalnim šećerom i otopljenim maslacem

2. Utisnite dobivene krupnije mrvice u kalup za pečenje, kako bi dobili ravnomjerno dno

3. U velikoj zdjeli električnim mikserom miješajte kremasti sir minutu do dvije kako bi dobio glatku tekstutu

4. U sir umiješajte šećer u prahu, dobro tucite, a zatim ubacite kiselo vrhnje i vaniliju i promiješajte do kraja

5. Dodajte topljenu čokoladu i miješajte još 2 minute, dok tekstura ne bude glatka i prozračna

6. Prelijte kremu u kalup, ravnomjerno preko kore i zaštitite plastičnom folijom

7. Stavite u hladnjak i pustite da stoji barem 3-4 sata, a najbolje preko noći

Uživajte u laganoj, pjenastoj i ukusnoj čokoladnoj torti!

P.S. Za ljepše šnite, između svakog rezanja, noži umočite u vodu. 







No comments:

Post a Comment