Dosta vam je prejedanja? Ona je ova salata upravo ono što vam treba!
Pronašli smo sjajan način kako iskoristiti ostatke pečenog mesa i krumpira, a da sve zajedno čini jednu ukusnu zimsku salatu radi koje nećete osjećati grižnju savjesti. Meso koje možete koristiti je u principu bilo koje koje vam je ostalo - pečena purica, pečeno pile ili odojak. Sve kombinacije su otvorene i ovisno o tome što imate kod kuće, možete iskoristiti. Uz dodatak potočarke, ova salata pretvara se u zdrav i ukusan obrok.
Sastojci:
* 1 luk, tanko narezan
* 1 limun, ocijeđen
* 40 ml maslinovog ulja
* Ulje za prženje
* 200 g pečenog krumpira, narezanog na kockice
* Prstohvat papra cayenne
* 300 g pečenog mesa, sitno narezanog (piletina, purica, odojak)
* glavica crvene cikorije
* 100 g potočarke
* 1 jabuka, oguljena, očišćena od koštica i narezana na tanke ploškice
* 30 g prženih oraha, badema ili lješnjaka; krupno narezanih
* Prstohvat šećera
Priprema:
1. U manjoj posudi pomiješati luk i poprskati ga maslinovim uljem te sa pola soka od limuna
2. Zagrijati neprianjajuću posudu i pokapati ju s malo ulja te popržiti krumpir - dok ne postane hrskav; posipati ga s malo papra i posoliti
3. U većoj posudi pomiješati meso, cikoriju i potočarku te dodati jabuku i orahe; posoliti/popapriti i staviti malo šećera
4. Staviti preostalo maslinovo ulje, mješavinu s lukom, dodati ostatak soka od limuna i pečeni krumpir te sve lagano promiješati
I to je to! Ukusni ručak je gotov!
http://gastro.24sata.hr/
No comments:
Post a Comment