loading...

Oblatne s Jaffa keksima

 Ukusan kolač s Jaffa keksima i oblatnama koji se zaista brzo priprema, ali i zaista brzo nestaje s tanjura... Svakako provjerite naš slatk...

Tuesday, December 27, 2016

Zimska salata s hrskavim krumpirom i potočarkom



Zimska salata s hrskavim krumpirom i potočarkom






Dosta vam je prejedanja? Ona je ova salata upravo ono što vam treba!

Pronašli smo sjajan način kako iskoristiti ostatke pečenog mesa i krumpira, a da sve zajedno čini jednu ukusnu zimsku salatu radi koje nećete osjećati grižnju savjesti. Meso koje možete koristiti je u principu bilo koje koje vam je ostalo - pečena purica, pečeno pile ili odojak. Sve kombinacije su otvorene i ovisno o tome što imate kod kuće, možete iskoristiti. Uz dodatak potočarke, ova salata pretvara se u zdrav i ukusan obrok.



Sastojci:

* 1 luk, tanko narezan

* 1 limun, ocijeđen

* 40 ml maslinovog ulja

* Ulje za prženje

* 200 g pečenog krumpira, narezanog na kockice

* Prstohvat papra cayenne

* 300 g pečenog mesa, sitno narezanog (piletina, purica, odojak)

* glavica crvene cikorije

* 100 g potočarke

* 1 jabuka, oguljena, očišćena od koštica i narezana na tanke ploškice

* 30 g prženih oraha, badema ili lješnjaka; krupno narezanih

* Prstohvat šećera





Priprema:

1. U manjoj posudi pomiješati luk i  poprskati ga maslinovim uljem te sa pola soka od limuna

2. Zagrijati neprianjajuću posudu i pokapati ju s malo ulja te popržiti krumpir - dok ne postane  hrskav; posipati ga s malo papra i posoliti

3. U većoj posudi pomiješati meso, cikoriju i potočarku te dodati jabuku i orahe; posoliti/popapriti i staviti malo šećera

4. Staviti preostalo maslinovo ulje, mješavinu s lukom, dodati ostatak soka od limuna i pečeni krumpir te sve lagano promiješati


I to je to! Ukusni ručak je gotov!



http://gastro.24sata.hr/

No comments:

Post a Comment