loading...

Oblatne s Jaffa keksima

 Ukusan kolač s Jaffa keksima i oblatnama koji se zaista brzo priprema, ali i zaista brzo nestaje s tanjura... Svakako provjerite naš slatk...

Monday, February 6, 2017

Meso sa senfom i krumpir iz pećnice







Naš današni ručak,...možda će neko reći ništa posebno..... Možda,..  ali  to je jedno od jela kojega svi volimo i jesti i vidjeti na stolu..... Eto, to je meni bilo i više nego dovoljno da ga objavim.



Sastojci  4 osobe

* 8 manjih šnicla

* sol i vegeta po potrebi

* papar po potrebi

* 1-2 žlice senfa

* 3-4 žlice vina

* 8 srednje velićine krumpira

* 2 žlice nasjeckanog svježeg peršina

* 1 naribana mrkva

* 1 veći češen bijeloga luka (češnjaka) sitno kosanoga

* 1/2-1 dcl. maslinovog ulje

* 1-2 žlica margarina

* malo zaćinskog mediteranskog bilja

* vegeta i papar




Priprema

1. Meso posoli sa jedne strane sa solju a druge sa vegetom, stavi na vruču mast da se zapeće. Kada je zapećeno sa jedne strane okreni da se zapeće i sa druge.

2. Sada jednu stranu premaži sa senfom pa naglo zapeći. Popapri po ukusu i peci dalje uz lagano podljevanje.
Kada meso malo omekne stavi vino i još malo podlij. Kroz par minuta je gotovo.

3. Krumpir ogili i stavi kuhati u slanu vodu na 10 min. Izvadi ga isperi i nareži na šnitice,  na krajevima se šnitice trebaju držati.

4. Sada margarinom namaži lim stavi krumpir, podlij  sa malo vode,  pokri aluminijskom folijom i stavi u pećnicu  na 250 stupnjeva na cca 30 minuta ( sve ovisi o pećnici).

5. Za to vrijeme napravi preljev: zagrij  margarin i maslinovo ulje u to dodaj peršin, mrkvu, bijeli luk, vegetu, papar i zaćinsko bilje.  Izvadi krumpir iz pećnice  preko svakoga krumpira prelij preljev i stavi da se zapeče na još cca  10-15 minuta.

6. Napomena:   Prije dosta godina na coolinarici sam naletjela na recept za krumpir,...koji mi je zape za oko. Vjerujem da moj nije kao original jer ga radim po svojem ukusu ali hvala autorici na izvrsloj ideji,.... svi ga volimo,... predobar  je .... a pljeni izgledom.


Posluživanje

Posluzi sa salatom po vlastitoj želji. Čaša dobroga crnoga vina je uvijek dobrodošla.





http://www.coolinarika.com/recept/meso-sa-senfom-i-krumpir-iz-pecnice/


No comments:

Post a Comment