loading...

Oblatne s Jaffa keksima

 Ukusan kolač s Jaffa keksima i oblatnama koji se zaista brzo priprema, ali i zaista brzo nestaje s tanjura... Svakako provjerite naš slatk...

Tuesday, March 28, 2017

Čaj od gloga za srce


Povezana slika







Čaj od gloga poznat je kao odličan lijek za srce zbog česte upotrebe kod sprječavanja i liječenja kardiovaskularnih smetnji. Glog sadrži aktivne sastojke kao što su rutin, viteksin, flavonoide i kvercetin, ti spojevi sprječavaju oštećenje krvnih žila, pomažu rastegnuti krvne žile i poboljšavaju protok krvi.

Čaj od gloga pozitivno utječe na napetost, anksioznost i nervozu, a kako bi se poboljšanje uočilo potrebno je nekoliko mjeseci konzumirati čaj. Prije konzumacije čaja potrebno je savjetovati se s liječnikom.

Glog možete pronaći u bolje opremljenim prodavaonicama zdrave hrane, a dolazi u obliku dodataka prehrani, čaja i tinkture. Najjednostavnija je konzumacija gloga u obliku biljnog čaja.

Čaj od gloga se koristi za jačanje srca, smirenje živčanog sustava, olakšavanje nadutosti, poboljšavanje probave, pomoć u razgradnji kamenaca, jačanje arterija, poticanje pravilnog rada srca, liječenje lupanja srca, pomanjkanja daha, aritmije, srčane kapi i degenerativnih srčanih bolesti.

Osim navedenih bolesti čaj od gloga koristi se još za olakšavanje sna, liječenje angine pektoris, jačanje arterija i poticanje pravilnog rada srca.

Glog povećava protok kisika u srce te protok krvi, jača arteriju, uklanja plak u arterijama, kao što smanjuje začepljenje krvnih žila i razine upale.

Glog smiruje napetost živaca, smanjujući osjećaj nelagode, napetosti i visokog krvnog tlaka. Kod problema s kožom može se koristiti čaj od cvjetova gloga i bobica gloga.

Čaj od gloga možete napraviti tako da 1-2 čajne žličice osušenih cvjetova stavite u šalicu kipuće vode, nakon čega čaj poklopite i ostavite oko 10 minuta da odstoji. Nakon toga čaj procijedite i pijte maksimalno 3 šalice dnevno.

Okus čaja od gloga je miješanje kiselkastog i gorkastog, a može se začiniti po želji s malo cimeta ili meda. Nakon 3 tjedna konzumacije čaja trebate napraviti pauzu.

Koliko god je glog sigurna biljka, kod nekih može izazvati neželjene posljedice kao što su znojenje, vrtoglavica, lupanje srca, osip, pospanost i probleme s disanjem.

Nakon konzumacije čaja od gloga, ne preporučuje se upravljanje vozilom, jer se nakon konzumacije može javiti smanjena refleksija i pospanost. Trudnice i dojilje ne smiju konzumirati čaj od gloga! Provjerite kod liječnika smijete li piti čaj od gloga kako si ne bi dodatno zakomplicirali zdravstveno stanje i još više pogoršali situaciju.

No comments:

Post a Comment