loading...

Oblatne s Jaffa keksima

 Ukusan kolač s Jaffa keksima i oblatnama koji se zaista brzo priprema, ali i zaista brzo nestaje s tanjura... Svakako provjerite naš slatk...

Tuesday, March 28, 2017

Što djeca skrivaju od roditelja


Slikovni rezultat za djeca nesto taje







Koliko god vaše dijete bilo staro, ono će jako dobro znati kako vam sakriti i tajiti neke stvari, za koje ne želi da znate. Ako ne možete niti zamisliti što bi vam dijete moglo tajiti, u nastavku vam donosimo nekoliko primjera najvećih dječjih tajni.

Seks je tema koju dijete u pubertetu nikada neće reći svome roditelju. Prvi spolni odnos nije za vaše uši! To je njihova intimna stvar, koju nemojte niti očekivati od njih da vam kažu, ma koliko god vi bili bliski.

Ako pak vaše dijete napravi štetu ili ošteti neku stvar, najveće su šanse da neće priznati svoju krivicu, te da vam neće ama baš ništa o tome reći. Kada dijete pogriješi, ono to zna i jednostavno mu se ne da slušati vaše prodike, pa će o svojoj grešci radije šutjeti.

Ukoliko je vaše dijete curica, koja je sad već u pubertetskim godinama, vrlo vjerojatno ima i dečka. No, ne očekujte da ćete vi to znati! Cure ne vole pričati o svojim ljubavima, posebice kada su one prve ili kada znaju da vam se njen odabranik ne sviđa ili da vam se ne bi svidio.

Gdje je točno vaše dijete u pubertetskim godinama točno bilo, ne možete nikada znati. Ono vam na sve načine može ispričati svoju priču, a da vi ništa ne primijetite. To su takve godine, i pomirite se s time.


Često će vam dijete reći da je zaboravilo da ima domaću zadaću, a vi ćete biti toliko naivni da ćete povjerovati. Djeca to rade proračunato, kako bi imala više vremena za igru. Vi u tim situacijama morate biti lukaviji od njih.

Ako je vaš tinejdžer počeo pušiti, naravno da vi to nećete znati. I koliko god vi mislili da ga možete skužiti, to nažalost nije tako. Vaše dijete ću uvijek saznati novi trik kako da to od vas savršeno sakrije.

Maltretiranje u školi je često u zadnje vrijeme i mnoga djeca svojim roditeljima to nikada neće priznati. Zbog toga je važno da obratite pažnju na osnovne znakove maltretiranja koje možete primijetiti na djetetu, a koji će vam puno reći jer ćete tako pomoći svom djetetu na vrijeme.

No comments:

Post a Comment