loading...

Oblatne s Jaffa keksima

 Ukusan kolač s Jaffa keksima i oblatnama koji se zaista brzo priprema, ali i zaista brzo nestaje s tanjura... Svakako provjerite naš slatk...

Tuesday, September 19, 2017

ISPOVEST DEBELE, ALI SREĆNE ŽENE: Zbog mame sam 30 godina držala dijetu!

Slikovni rezultat za Amanda Redpening




Amanda Redpening se na specijalnom režimu ishrana nalazi od devete godina, kada je na nagovor majke zbog viška kilograma počela da drži dijetu.
– Nisam više mogla. Jednostavno sam se predala i postala debela. U martu prošle godina sam imala 70 kilograma, a do Božića sam se ugojila 25 kilograma. Prvih nekoliko meseci je bilo baš naporno. Osećala sam da mi sve više odeće ne odgovara, jer sam svake nedelje bila sve veća – rekla je Amanda, koja je trenutno u četvrtom mesecu trudnoće.

Amanda je oduvek bila krupnija i veća od svojih vršnjaka, a opsednutost kilogramima, strah od težine i da bi mogla da bude „debela“ izazvao je komentar njene mama kada je bila mala.
– Očigledno ti smeta kako izgledaš, mislim da bi trebalo da ideš na dijetu – dobro se seća reči svoje mame Amanda.

Od tog trenutka pazila je šta jede kako bi imala savršeno vitku liniju.
– Mama mi je kupila knjigu o brojanju kalorija i još uvek znam koliko koja namirnica ima kalorija. Deca u školi su me zadirkivala i ona je htela da me spasi toga. Uvek mi je kupovala manju odeću da bih bila mršavija. Braća su za Uskrs dobijala čokoladna jaja, a ja novac. Osećala sam se kao da nikada nisam bila dovoljno dobra. Kada god bih se pogledala u ogledalo, osećala sam se odvratno – objasnila je ona, prenosi „Dejli Mejl“.

Pored dijete, sa 20 godina počela je da ide u teretanu i intezivno vežba. Jednom je uspela da za četri meseca smrša 19 kilograma. Nema šta nije isprobavala, ali se svaki put uverila u jo-jo efekat svake dijete.

Prošle godine propustila je jedan trening, onda je usledio još jedna, sve dok nije postala svesna da dve nedelje nije bila u teretani.
– Sada se osećam zaista dobro i srećna sam. Kad pogledam malo bolje stvari, malo sam ljuta što sam bila takva prema sebi. Shvatila sam da kolika god bila, to ću biti ja. Ponekad me uhvati, pomislim: Kladim se da sad izgledam kao tenk, ali naučila sam da živim s tim. U prošlosti sam znala da stanem ispred ogledala, buljim satima i tražim mane. Sada to više ne radim. Samo pomislim u sebi: Koga briga kako izgledam i nastavim dalje – poručila je Amanda.

No comments:

Post a Comment